Activision CEO heeft spijt dat Call of Duty niet op Switch is

News
donderdag, 29 juni 2023 om 14:00
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Nintendo blijft vaak wat achter als het aankomt op hardware. Zodoende zijn er veel multiplatform games die Nintendo-consoles overslaan. Maar Activision Blizzard CEO Bobby Kotick heeft er spijt van dat Call of Duty de Switch links heeft laten liggen.
In de rechtszaak van de FTC tegen Microsoft rondom de overname van Activision Blizzard is Bobby Kotick gehoord. De Activision Blizzard CEO kreeg de vraag of hij had overwogen om Call of Duty naar de Switch te brengen. Hij vertelt dat dat inderdaad overwogen is, maar dat hij uiteindelijk besloot om het niet te doen, ondanks dat de Wii en Wii U wel Call of Duty-titels kregen (via VGC).
Dat noemt hij nu een verkeerde beslissing. Kotick maakte zich voor de lancering van de console zorgen over de Switch, omdat Nintendo volgens hem erg veel probeerde te doen met een handheld-systeem. Hij had er niet veel vertrouwen in dat de Switch zo succesvol zou worden als hij is.
Inmiddels is de console één van de bestverkochte game-systemen aller tijden. Het kan dus gezegd worden dat Kotick het platform inderdaad verkeerd heeft ingeschat. Die fout wordt mogelijk niet herhaald met de Switch 2.

Call of Duty mogelijk alsnog naar Switch

Microsoft heeft namelijk een contract getekend met Nintendo waaronder de Xbox-maker tien jaar lang verplicht is om Call of Duty naar Nintendo-consoles te brengen, mits de Activision Blizzard-overname doorgaat. Bobby Kotick sluit het ook niet uit dat Activision de game bij een blokkade van de overname alsog naar Switch brengt, maar wacht nog wel even de specs van de nieuwe console af (ook al heeft hij al een idee van hoe krachtig de nieuwe Nintendo wordt). De Switch en waarschijnlijk Switch 2 hoeven dus waarschijnlijk niet verlegen te zitten om de shooter.