Kijk gratis de F1 GP van de Verenigde Staten op deze manier!

Article
zaterdag, 22 oktober 2022 om 12:00
sergio perez gp verenigde staten 2021f1665991158
Het wordt dit weekend laat opblijven, want het is tijd voor de GP van de Verenigde Staten. De Formule 1 race kan je normaal alleen kijken via betaalde diensten als Viaplay en F1 TV Pro, maar op deze manier kan je de Grand Prix gratis kijken.
De Grand Prix van Japan twee weken geleden was op z’n minst opmerkelijk te noemen. Na drie jaar tijd keerde de Formule 1 eindelijk terug op het Suzuka International Circuit, maar het feestje voor de Japanse fans liep een beetje in het water door bakken regen. Even leek het er ook op dat de race niet verder gereden kon worden na slechts drie rondjes.
Uiteindelijk kon de race toch verder met nog 40 minuten op de klok en ging iedereen ervan uit dat er halve punten werden uitgedeeld. Dat laatste bleek alleen niet het geval en doordat Charles Leclerc een grote fout maakte in de laatste ronde en daarmee een straf van vijf seconden kreeg, werd Max Verstappen op de meest verwarrende manier gekroond tot tweevoudig wereldkampioen.
Hoewel Verstappen de titel binnen heeft, moet het team van Red Bull Racing nog even wachten op het vieren van het kampioenschap. De strijd om de constructeurstitel is in theorie namelijk nog niet besloten, al wordt het voor Ferrari wel heel erg lastig om daar nog iets aan te doen. Het team uit Maranello zal namelijk alle beschikbare punten moeten pakken en er ondertussen voor moeten zorgen dat Red Bull Racing geen 26 punten meer pakt in de komende vier races.
De kans is dan ook heel groot dat Red Bull dit weekend uitgeroepen zal worden tot de kampioen van de constructeurs. Als Max Verstappen of Sergio Perez het lukt om de race te winnen en de snelste raceronde op zijn naam schrijft, dan is het al genoeg voor het team. De champagne kan dus alvast koud gezet worden naast alle blikjes energiedrank.
Daar komt ook nog eens bij kijken dat Verstappen elk jaar weer razendsnel is op het Circuit of the Americas. De baan ligt de Nederlander duidelijk er goed. Zo wist hij er vorig jaar te winnen en in 2018 werd hij tweede, nadat hij als achttiende moest beginnen. En dat in een seizoen waarbij Red Bull duidelijk het derde team van het veld was. Verstappen maakt dus een goede kans om dit weekend het record van Michael Schumacher en Sebastian Vettel te evenaren.
max verstappen lachend gp japan 2022f1665396970

Gratis de GP Verenigde Staten volgen

Het lijkt dus een raceweekend te worden in Austin die je zeker niet wil missen. Als je alleen live de race wil volgen in Nederland, dan heb je een abonnement nodig voor de streamingdiensten Viaplay of F1 TV Pro. Gelukkig is er ook andere een manier waarop je de Grand Prix kan kijken en waarvoor je niet hoeft te betalen.
Per land worden de rechten voor de Formule 1 namelijk anders geregeld, omdat Formula One Management het aan de hoogste bieder verkoopt. Daarom kon Viaplay de rechten overnemen van Ziggo, ondanks dat Ziggo een dochterbedrijf is van Liberty Media, nota bene de huidige eigenaar van de Formule 1. De kosten kunnen ook flink verschillen. In het Verenigd Koninkrijk moeten fans een enorm bedrag betalen voor Sky Sports F1, terwijl in andere landen de sport gewoon te bekijken is via de publieke zenders.
Eén van de landen waar de Formule 1 gratis is, is Oostenrijk. Daar worden de races uitgezonden op de zender ServusTV en de website van het bedrijf. Helaas kunnen we vanuit Nederland niet zomaar de stream op de site bekijken, aangezien de race wordt afgeschermd door middel van geo-blocking. Gelukkig een manier om over dat obstakel heen te komen: een VPN.
Met een Virtual Private Network krijg je toegang tot servers die verspreid staan over de hele wereld, afhankelijk van welke dienst je gebruikt. Wanneer je vervolgens een website of streamingdienst bezoekt, denkt de site dat je dat doet vanuit het land waarin de server in kwestie staat. Selecteer je dus een Oostenrijkse server met je VPN, dan kan je gewoon gratis naar de GP van de Verenigde Staten kijken!

Populair Nieuws