Kan Max Verstappen dit indrukwekkende record breken?

Article
zaterdag, 10 september 2022 om 11:00
max verstappen gp nederland 2022f1662362725
Max Verstappen heeft ondanks zijn relatief korte F1-carriere al een flink aantal records op zijn naam staan, waaronder een aantal die nooit verbroken kunnen worden. Maar dit seizoen kan hij mogelijk één of zelfs twee zeer indrukwekkende records breken!
In de Formule 1 zijn er een aantal namen die steeds opduiken als je naar de records duikt. Zo staan Lewis Hamilton en Michael Schumacher altijd hoog als het aankomt op het aantal overwinningen en pole positions. Zo vreemd is dat ook niet, aangezien beide coureurs zeven wereldtitels op hun naam hebben staan en een lange periode van dominantie hebben gekend.
Maar Max Verstappen is ondertussen ook langzaam beter om zijn naam in de geschiedenisboeken te krijgen. Zo is hij dankzij zijn overwinning in Zandvoort de jongste coureur ooit die dertig overwinning heeft behaald. En ook op het lijstje van de meeste overwinning stijgt de Nederlander snel, want hij staat nu op plaats 8 en met twee overwinningen kan hij zich naar de zesde plek opwerken. Dan staat hij ook voor Fernando Alonso en Nigel Mansell, nadat hij dit jaar al legendes als Jackie Stewart, Jim Clark en Niki Lauda heeft ingehaald.
si202206120283 newsf1655370191

Een onmogelijk record?

Als Verstappen nog meer races wint dit jaar, dan heeft hij zelfs de mogelijkheid om een record van Sebastian Vettel te breken - die door sommigen worden gezien als een onmogelijke opgave. De Duitser wist namelijk in het seizoen van 2013 maar liefst negen Grands Prix achter elkaar te winnen. In de Red Bull was de wereldkampioen dat seizoen een perfecte combinatie van mens en machine, net zoals Verstappen dat nu is.
Het record van Vettel is des te indrukwekkender als je je beseft dat Lewis Hamilton in de jaren erna nooit het record heeft kunnen verbreken of evenaren. Ondanks dat de Brit misschien wel de meest dominante jaren in de Formule 1 ooit heeft meegemaakt. Om het record te behalen moet immers alles goed gaan. Eén foutje tijdens een race of wat pech met de auto en je ziet de reeks zo aan je voorbij gaan.
Het wordt dan ook een zeer lastige opgave voor Verstappen om het record van Vettel te breken. Momenteel heeft de Nederlander een reeks neergezet van vier overwinning op rij, van Paul Ricard tot en met Zandvoort. Voor Monza zien de papieren en voor de Red Bull Racing-coureur bovendien ook goed uit, want de RB18 is dit jaar een raket op de rechte stukken. En laat dat nu precies zijn waar Monza er veel van heeft.
De grootste opgave voor Verstappen wordt waarschijnlijk om zonder kleerscheuren door Singapore heen te komen. Net zoals Monaco is het namelijk een stratencircuit waar er geen enkele ruimte is om fouten te maken en dat soort circuits ligt de RB18 minder goed dan Spa-Francorchamps of Monza.
si202203270590 newsf1648716828

Voorbij gaan aan Michael Schumacher

Als Max Verstappen het lukt om het record van Vettel te evenaren of te breken, dan zal hij bovendien een ander record van Vettel én Michael Schumacher vermorzelen. Allebei de Duitse coureurs hebben namelijk het record in handen van het meeste aantal overwinningen per seizoen. Dertien om precies te zijn.
Verstappen heeft de teller ondertussen al staan op een verbluffende tien overwinningen, ondanks dat hij aan het begin van het seizoen meteen twee keer pech had. Met nog zeven races te gaan heeft de Nederlander dus een goede kans om het record van Schumacher te breken, zelfs als het hem niet lukt om de ongelofelijke reeks van Vettel te verslaan. De historici kunnen dus alvast een plekje bewaren in de geschiedenisboeken voor Max Verstappen.

Populair Nieuws