Update - Max Verstappen per direct Formule 1 wereldkampioen van 2022!

News
maandag, 10 oktober 2022 om 9:00
max verstappen gp nederland 2022f1662362725
Max Verstappen is Formule 1 wereldkampioen van 2022 geworden in Japan. Hij sloot de kletsnatte regenrace van Suzuka af met de eerste plaats en door een bizarre wending betekende dit meteen dat hij zichzelf voor de tweede keer wereldkampioen Formule 1 2022 mag noemen. Of is er een rekenfout gemaakt?

Update - Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 2022!

De slingers mogen opgehangen worden en de vlag mag uit. De FIA heeft zojuist Max Verstappen definitief als Wereldkampioen Formule 1 2022 uitgeroepen. Na flink wat verwarring over de punten, bleek dat er volgens het reglement de volledige punten uitgekeerd zouden worden. Daardoor is het verschil aan punten tussen Verstappen en concurrent Leclerc dusdanig groot geworden dat de Ferrari coureur dit niet meer in kan halen.
We hebben dus een kampioen Formule 1 van 2022!
Verstappen zelf kan het niet direct geloven. "Ben ik echt wereldkampioen?", vroeg hij aan een medewerker van de FIA. Deze antwoordde dat hij echt kampioen is. Ook meldt de FIA het inmiddels via haar Twitter account:
Origineel bericht:
Max Verstappen reed tijdens de Formule 1 van Japan aan het einde van de natte race op de eerste plek. Een heel eind achter hem waren Charles Leclerc en Sergio Perez aan het knokken om de tweede plek. Uiteindelijk schoot Leclerc even van de baan en eindigde vervolgens als tweede achter Verstappen. Perez eindigde ondanks alle inspanningen als derde, waardoor het kampioenschap van Verstappen nog een race uitgesteld leek te worden.
Toen de interviews gehouden werden kwam Perez als tweede aan het woord. Toen meldde men dat Leclerc een penalty van 5 seconden kreeg in verband met de uitschieter die hij gemaakt had. Daarop werd Verstappen nog even teruggeroepen met de melding dat hij zichzelf wereldkampioen Formule 1 2022 mocht noemen. Na een korte speach van Verstappen die duidelijk niet wist wat hij moest zeggen was ook meteen duidelijk dat hij twijfelde of hij wel al de kampioen van 2022 was. Ook teambaas van Red Bull, Christian Horner, twijfelde of Verstappen al de kroon voor het wereldkampioenschap op mocht zetten en even nadat gemeld werd dat Verstappen kampioen was en leek het ook niet zo te zijn. Vlak daarna kregen we de melding weer dat het wel zo was. Verwarring alom dus.

Viaplay trekt scherp telling en kampioenschap direct in twijfel

Viaplay reageerde ook direct scherp. Verstappen zou namelijk nog een punt tekort komen om zichzelf al kampioen te mogen noemen. In principe is de puntentelling van de race ook heel anders dan normaal. Als een race suspended is, komt er vervolgens geen volledige uitkering van de punten. Dat zou ertoe leiden dat Max geen kampioen is. Een andere regel zou betekenen dat er wél de volle 100 punten uitgedeeld worden. In dat scenario zou Verstappen vandaag al de Formule 1 wereldkampioen van 2022 zijn.

Populair Nieuws