Pas op: Tijdschema voor GP Verenigde Staten zit vreemd in elkaar

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 14:00
sergio perez gp verenigde staten 2021f1665991158
Na een vroege race in Japan, gaat de Formule 1 aankomend weekend de compleet andere kant op. Maar je moet goed opletten, want het tijdschema voor de GP Verenigde Staten is anders dan normaal.
De spanning om het kampioenschap in de Formule 1 is nu officieel weg. Tijdens het raceweekend in Japan wist Max Verstappen namelijk net genoeg punten te scoren, zodat het voor Charles Leclerc en Sergio Perez onmogelijk is om nog de titel te pakken. Daar kwam alleen wel veel verwarring bij kijken, omdat het lange tijd onduidelijk was of er halve punten of volledige punten uitgedeeld zouden worden.
Uiteindelijk werd er dan toch nog een feestje georganiseerd voor de Nederlander en werden de vroege vogels ook beloond. De race in Japan begon namelijk al om 07:00 Nederlandse tijd, waarna de toegewijde kijkers vervolgens een paar uur naar een regenbui konden staren. Voor de GP van de Verenigde Staten hoef je alleen niet vroeg je bed uit.
Sterker nog, je kan beter een pot koffie zetten. Het tijdschema voor de race in Austin is namelijk normaal al laat voor Europeanen, maar dat is dit jaar helemaal het geval. Zo ziet het tijdschema eruit voor aankomend weekend.

Opnieuw een feestje in de Verenigde Staten?

Ondanks dat het kampioenschap voor de coureurs al besloten is, is dat nog niet het geval voor de constructeurs. Maar het team van Red Bull Racing kan in Austin wel de genadeklap geven aan Ferrari. Als Verstappen en Perez samen 26 punten weten te scoren, dan pakt Red Bull ook de constructeurstitel en mag de champagne weer vloeien.