Hoe Sony E3 2018 kan winnen - Verras de fans, breng de releases

  De E3 wordt spannend. Zeker voor Sony fans, omdat zij vrijwel in het duister tasten wat de Sony E3 2018 presentatie in gaat houden. Toch hoopt iedereen ook dit jaar weer op een mooie show. Wij blikken alvast vooruit op de manieren waarop Sony deze E3 kan winnen.

  Focussen op exclusives

  Buiten de Sony E3 presentatie weet het bedrijf op het moment voornamelijk te scoren met haar exclusives. Er zijn gamers die de Microsoft-consoles minder snel boven een PlayStation verkiezen, omdat er bij Sony vaker toffe exclusives uitkomen. Neem bijvoorbeeld het nieuwste avontuur van Kratos, een game die in de God of War review maar liefst een 9.0 kreeg. Een soort game dat toch ontbreekt bij Xbox.

  Sony zet al jaren in op exclusives en zodoende heeft het bedrijf jaren terug geïnvesteerd in studio's als Media Molecule, Naughy Dog, Guerilla en meer. Hierdoor konden grote exclusives als Uncharted 4, Horizon: Zero Dawn, het eerder genoemde God of War en binnenkort Detroit Become Human in hoog tempo uitgebracht worden. Microsoft en Nintendo moeten flink hun best doen om hier tegenop te boksen.

  Sony is koploper met exclusives en laat de concurrenten hierin vooralsnog ver achter zich. Focus op de PlayStation exclusives kan dus bijzonder goed uitpakken. En dan het liefst met enkele nieuwe, grote namen op E3.

  The Last of Us 2 ontzettend vet presenteren

  Sony heeft in ieder geval laten weten met The Last of Us 2 flink uit te willen pakken op E3. De game zal zeker het een en ander aan populariteit kunnen werven. En om te winnen, moet je populair zijn onder de gamers!

  Als we afgaan op verwachtingen, dan kunnen we enkel hopen dat onze verwachtingen ook overeenkomen met hetgeen wat we daadwerkelijk gepresenteerd krijgen. Wanneer tijdens de Sony E3 presentatie The Last of Us 2 op een spetterende wijze wordt gebracht, dan heeft ze in ieder geval een flink deel van de fans weten te overtuigen. The Last of Us 2 lijkt namelijk een enorm belangrijk game voor Sony te worden.

  Het zou voor Sony goed uitpakken als acteurs de personages Joel en Ellie op het podium weten neer te zetten of als ze aankondigen dat er een demo aan zit te komen. En als ze dan toch bezig zijn: het zou pas echt de kers op de taart zijn als er een releasedatum bekend wordt en spelers deze dus eindelijk in hun agenda kunnen noteren.

  De verwachtingen voor The Last of Us 2 liggen wel torenhoog. Zodoende wordt het spannend hoe Sony het spel gaat presenteren. Het eerste deel behaalde recent nog een 9.0 in de The Last of Us Remastered review. De setting van het spel wordt als adembenemend neergezet en alles voelt bijzonder realistisch aan. Naughty Dog zal flink aan het werk moeten om het origineel te overtreffen.

  Wikkel iedereen in het Sony-web

  Zoals bekend gaan we dus iets zien van Spider-Man, maar hoe? Sony zal het moeten weten, zij heeft hier iets in handen wat voor een ontzettende hype zou kunnen zorgen. Fans weten al dat deze game komt en op het moment is er daardoor al de nodige drang naar meer informatie om op te slurpen rondom die game. Mooi dus voor de E3, want hier kan Sony gebruikmaken van misschien wel het grootste podium ooit.

  De spinnenman mag in ieder geval wederom een poging doen om de straten van New York City een stukje veiliger te maken. In het verhaal neem je het op tegen een aantal slechteriken uit de strips. De laatste tijd zijn er flink wat nieuwe details rondom Spider-Man PS4 bekendgemaakt, maar er is één stukje data waarmee iedereen compleet hyped zou kunnen worden: gameplay. Voor Sony is deze vervolgstap eigenlijk heel makkelijk te realiseren: knal een simpele video met echte gameplay in elkaar en het bedrijf heeft bijzonder veel fans aan haar voeten liggen.

  Als de gameplay goed is, wordt het een Sony E3 feestje. Spider-Man is niet voor niets een Marvel superheld die door de jaren heen behoorlijk wat gamers in haar web heeft vastgegrepen en sinds de komst van Spidey in de Marvel films is hij aleen maar populairder geworden. Daar wil iedereen dus meer van zien!

  PlayStation 5

  Er zijn nog een hoop games voor de PlayStation 4 op komst, maar vandaag de dag kunnen we niet al die PlayStation 5 geruchten negeren. Zo zijn er tekenen dat er mogelijk een nieuwe PlayStation op komst is. Niet gek, want voor een bedrijf als Sony is het ook wel nodig om na een bepaalde tijd weer een nieuwe console aan te kondigen. Wat wel altijd een verrassing blijft, is welk moment die nieuwe console zal worden aangekondigd.

  Als we naar de geruchten kijken, die trouwens met een flinke korrel zout moeten worden genomen, zou het kunnen dat E3 een goed moment is om een nieuwe PlayStation bekend te maken. Ondertussen komt de PlayStation 4 alweer uit 2013 en het zou dan geen gekke zet zijn als Sony de console nu zou aankondigen om zo de concurrenten een stuk slimmer en sneller af te zijn: Microsoft kondigde vorig jaar de Xbox One X aan en won daarmee veel aandacht.

  Hoewel Sony heeft aangeven vooralsnog geen plannen te hebben hardware aan te kondigen, zal het niet de eerste keer zijn dat een bedrijf vooraf even een klein leugentje vertelt. Een korte teaser of hint zal al voor een enorme hype zorgen.

  Verras de fans opnieuw

  In het verleden zijn er al veel spetterende Sony E3 presentaties geweest. Door terug te kijken op eerdere successen weet het bedrijf straks vast wel wat het goed moet doen om wederom het publiek voor zich te winnen. Een paar eerdere successen herhalen, maar dan net iets beter, moet het team bij Sony prima kunnen.

  In 2014 zagen we al hoe Sony met een klapper van een trailer wist af te sluiten. De extra lange Uncharted 4 trailer was voor veel fans een episch einde dat zeker bij is gebleven, ook omdat ze de game niet aan zagen komen. In 2015 knalde Sony met The Last Guardian, een titel die al zo lang in ontwikkeling was dat mensen blij waren eindelijk wat beelden te zien. In de hoofden van veel mensen was die misschien al onofficieel geannuleerd, omdat de game al sinds 2007 in ontwikkeling was en door developers hell ging.

  Het is aan Sony om mensen te verrassen en ze tot aan de E3 op het verkeerde been te zetten. Als de spelers dan kijken en iets zien wat ze voor onmogelijk hadden geacht, heeft het bedrijf ze in de greep. Juist die onverwachte aspecten kunnen de Sony E3 presentatie tof maken en een enorme klapper aan het einde doet het dan altijd goed.

  Jak & Daxter

  Wie weet is dit dan een goede titel om mee af te sluiten. Een Jak en Daxter remake zou de show compleet kunnen maken, mits deze natuurlijk gepaard gaat met andere punten uit deze lijst. Voor Sony zou het als exclusive helemaal mooi zijn!

  Door de jaren heen zijn er bijzonder veel titels geweest die flink op de PlayStation wisten te scoren. Terwijl we zien dat andere goed verkopende games als Crash Bandicoot, Spyro The Dragon en Ratchet and Clank allemaal een nieuw leven hebben gekregen, is het een vraag wat er is gebeurd met Jak en Daxter. Deze twee vrolijke helden van de PlayStation 2 komen van dezelfde creatieve geesten die Crash Bandicoot een succes maakten: Naughty Dog.

  Ook deze titel terugbrengen zou voor een hoop nostalgie zorgen voor gamers die dit allemaal hebben meegekregen toen de PlayStation 2 nog hot was. Sony is in ieder geval in staat dit soort games te brengen, want eerder verschenen Knack en Knack 2, games die ook in hetzelfde straatje passen. De populariteit van andere remasters als de N. Sane Trilogy laat zien dat er best wel vraag is naar het opnieuw uitbrengen van zulke toffe platformgames.

  De Jak en Daxter trilogy zag al het licht op PlayStation Vita en PS3, maar is altijd welkom op PS4!

  Kijk jij ook uit naar de E3? Houdt dan alles over de belangrijkste gamesbeurs van de wereld in de gaten via onze speciale E3-pagina.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.