Bankhangen doe je zo - Top 10 feel-good series

  Na een lange dag thuiskomen en je hoofd leegmaken met een grappige, luchtige serie: wij houden ervan. Languit op de bank, even geen moeilijk gedoe. Komedies waarvan je afleveringen ook willekeurig kan kijken en waarin naast een lach ook veel herkenning zit. Dat zijn deze 10 series. Dit is de top 10 feel-good series: perfect om mee te bankhangen!

  10. Crazy Ex Girlfriend

  Rebecca lijkt het perfecte leven te leiden met een prachtige baan in New York. Dan ziet ze een commercial voorbijkomen: "When was the last time you were truly happy?" Dat kan ze zich niet meer herinneren: Rebecca is eigenlijk helemaal niet zo gelukkig als iedereen denkt. Op dat moment komt ze haar ex tegen die haar tien jaar geleden dumpte in high school.

  Rebecca zet haar luxe leven aan de kant en verhuist naar West Covina, waar Josh woont. En niet voor Josh natuurlijk, maar onder het mom van "Ik was gewoon toe aan verandering". Ze zet alles op alles om aandacht te krijgen van haar ex. Rebecca is obsessief, wanhopig, maar wel heel grappig. Daarom is deze serie dan ook zeker een aanrader!

  Op Netflix zijn 3 seizoenen beschikbaar, en het vierde seizoen is ook onderweg om jouw kijktijd van feel-good series nog wat langer te maken.

  The WB Network

  9. Gilmore Girls

  Deze serie volgt moeder en dochter Gilmore: Rory en Lorelai. Lorelai was al vroeg zwanger van Rory, wat natuurlijk niet het ideale voorbeeld is. Lorelai doet er alles aan om ervoor te zorgen dat haar dochter niet in haar voetstappen treedt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je dochter je beste vriendin is en je samen een koffie-verslaving deelt. De twee hebben een bijzondere moeder-dochterband. Lorelai runt een Bed & Breakfast en Rory gaat naar Chilton: een luxe privéschool.

  Gilmore Girls is een grappige serie, waarin we de avonturen volgen van moeder en dochter. Van vriendjes tot opa en oma. En goed nieuws, de serie heeft ook een vervolg: Gilmore Girls: A Year in the Life.

  Netflix

  8. Unbreakable Kimmy Schmidt

  Unbreakable Kimmy Schmidt is een hilarische comedy, waarin we molewoman Kimmy volgen die na 15 jaar uit een ondergrondse bunker wordt bevrijd. Kimmy verhuist naar New York om een nieuw leven op te starten, en is super optimistisch. Ze bekijkt het leven door een roze bril met hartjes en glittertjes: alles kan en niets is te gek. Kimmy gaat op zoek naar een baan en trekt in bij Titus en Lillian.

  In de serie volgen we de vrolijke avonturen van Kimmy. Op Netflix staan drie seizoenen, en de vierde zal eind deze maand verschijnen. Daar is nu ook alvast een Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 4 trailer van, dus deze feel-good series is nog niet over.

  Warner Bros

  7. Full House

  Deze klassieke serie gaat al een tijdje terug in de tijd: de serie is namelijk begonnen in 1987. Wie kent Full House nou niet? Een hele generatie is met de serie opgegroeid. Voor wie hem niet heeft gezien: Full House gaat over de familie Tanner. Danny Tanner is alleenstaande vader van drie dochters, en heeft zijn twee beste vrienden in huis genomen om hem te helpen met het opvoeden van zijn dochters. Een gezellige boel, dus.

  De serie kwam aan zijn einde in 1995, maar heeft in 2016 een vervolg gekregen: Fuller House. Deze is te zien op Netflix, en is net zo gezellig en grappig als zijn voorganger.

  NBC

  6. The Good Place

  The Good Place is een hilarische serie, anders dan anderen in deze lijst. Hij speelt zich af in het leven na de dood. Als je overlijd, zijn er twee opties. Als je een voorbeeldig mens bent geweest, verdien je een plekje in de "Good Place", waar je voor altijd kunt genieten van de mooie dingen in het leven zoals puppy's, bloemengeuren en een Frozen Yoghurt op elke hoek van de straat. Daarnaast krijg je een soulmate toegewezen.

  Maar dan is er nog de "Bad Place", waar iedereen chagrijnig is en het altijd stinkt. Alle slechte dingen die je je kan bedenken, kun je vinden in de Bad Place. Kortom: hier wil je dus niet zijn.

  Eleanor is overleden en komt op kantoor bij Michael, die besluit haar naar de Good Place te sturen. Maar dit is een misverstand: Eleanor was op aarde geen goed mens. Fijn voor haar: nu kan ze alsnog profiteren van de luxe. Maar zal Michael hier ooit achter komen?

  That 70s Wiki

  5. That 70s Show

  Nummer vijf in onze lijst feel-good series is That 70s Show: nog een klassieker. De serie volgt een groep tieners en neemt ons mee terug naar de 70's: de tijd van de bloemenprintjes en de hippies. De tieners krijgen te maken met lastige situaties, en volwassen worden is makkelijker gezegd dan gedaan.

  Overbezorgde ouders (of juist niet), school en de liefde. Samen hangen ze regelmatig in de kelder van Eric en daar roken ze dan af en toe een joint. De serie volgt de tieners op hun weg naar volwassenheid. En genoeg om te kijken: op Netflix staan maar liefst 8 seizoenen.

  Fox Broadcasting Co

  4. New Girl

  New Girl gaat over de vrolijke, soms iets te blije Jess, die na haar relatiebreuk intrekt bij drie single mannen: Nick, Schmidt en Winston. Een luie man, een zakenman en een basketballer. Jess is altijd vrolijk en probeert altijd het positieve te zien. Dit geeft ze dan ook mee aan haar leerlingen: Jess is basisschool juf.

  Jess haar beste vriendin Cece is supermodel en valt erg in de smaak bij de drie mannen. En ook al vinden de mannen Jess’ gedrag soms een beetje raar, ze ondersteunen haar wel altijd.

  New Girl is een grappige serie en we kunnen ons af en toe allemaal verplaatsen in Jess haar rare acties en avonturen. Zeker een aanrader tussen de vele feel-good series!

  Fox Television

  3. How I Met Your Mother

  De nummer drie in onze lijst met feel-good series op Netflix is How I Met Your Mother! Deze klassieker kon natuurlijk niet achterblijven. In deze serie vertelt vader Ted het verhaal aan zijn kinderen over hoe hij hun moeder heeft ontmoet.

  Elke aflevering is een flashback. De serie gaat over Ted zijn vriendengroep: Lily en Marshall (het getrouwde stelletje), Robin de knappe altijd-single journalist en Barney de versierder. Ted lijkt altijd ongeluk te hebben bij de vrouwen, wat soms best grappig kan zijn.

  American Broadcasting Companies

  2. Modern Family

  Modern Family is een hilarische comedy die ons elke aflevering weer in een deuk weet te brengen. Drie families elk heel anders zijn, maar toch veel herkenning bieden. Een standaard-gezin met drie kinderen, een gezin met een geadopteerd kindje en een vader die is hertrouwd met een 30 jarige Colombiaan: Modern Family heeft het allemaal.

  Dat levert de aller grappigste en meest herkenbare situaties op. Wij raden hem je zeker aan! Lachen, gieren, brullen met de allerleukste families van Amerika.

  1. Friends

  Misschien wel de grootste klassieker van allemaal. Het kon natuurlijk niet anders dan dat Friends op onze nummer 1 stond. Het is een van de ultieme feel-good series. De serie is ook regelmatig op de Nederlandse TV, en zal dan ook voor de meesten bekend in de oren klinken. Wie is hier niet mee opgegroeid?

  Wat valt er nog te vertellen over deze serie? Hij gaat, zoals de naam al verteld, over een vriendengroep in Manhattan. Ze hebben een hangplek waar ze vaak zitten: Central Perk. De serie heeft de grappigste karakters, de grappigste situaties en is perfect om lekker mee te bankhangen! Gewoon kijken, dus.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.