Hoe duur wordt Project Scarlett? - XGN Doe Mee

  Terwijl de wereld afgelopen week in de greep van Fortnite was en een briljante marketingstunt, blikt de XGN Doe Mee alvast vooruit. Volgend jaar verschijnen er twee nieuwe consoles en daarom de vraag: hoe duur wordt Project Scarlett? Welkom bij de XGN Doe Mee!

  Xbox

  De laatste keer ging onze vraagstelling over de onlangs aangekondigde PlayStation 5 en hoe duur die console volgens jullie wordt. En daarin verschillen jullie gedachtespinsels nogal! Wij zagen prijzen tussen de 300 en 1000 euro, maar het meest voorkomende antwoord was toch rond de 499 euro. Zoals Jessica verklaart:

  €500, ofwel idd €499.
  Waarom? Nieuwe console, duur, en aan een kant lichtelijke arrogantie. Zo van mensen kopen hem toch wel, maar als je alleen maar verbeterde PSVR erin doet en voor de rest niks noemenswaardig, dan hoef ik hem niet. Ik hoef hem sowieso niet.

  Jessica

  De redenen voor de eventuele prijs van de PlayStation 5 liggen ook ver uit elkaar, zoals 8K met ray-tracing en het gebruik van een SSD. Maar het is natuurlijk aan Sony hoe duur zij de console maakt, maar de ontwikkelaar moet daarbij wel rekening houden dat zij haar fans niet buitensluit. Velen zullen de rumoerige releaseperiode van de PlayStation 3 nog wel weten en dat die console een stuk duurder was dan de Xbox 360 en vanaf het begin al achterliep. Sony zal daar wel rekening mee moeten houden.

  Goed, van Sony gaan wij natuurlijk naar Microsoft. Want de consolestrijd barst pas echt volgend jaar los, wij zagen veel goede argumenten waarom de PlayStation 5 een bepaalde prijs krijgt. Die vraag gaat dan natuurlijk ook over diens concurrent:

  Hoe duurt wordt Project Scarlett?

  Microsofts nieuwste paradepaardje moet maar liefst vier keer zo sterk zijn dan de Xbox One X en heeft een grootse launchgame in de vorm van Halo Infinite. Dat is dan ook een klein voordeel van Project Scarlett op dit moment: we weten welke game er in ieder geval bijkomt!

  Maar hoe duur wordt Project Scarlett volgens jou? Zal hij in de prijsrange van de PlayStation 5 zitten of probeert Microsoft misschien iets goedkopers aan te bieden? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat denkt. Goedkoop zal hij in ieder geval niet zijn, dus wij geven jullie graag nu alvast wat tips om geld te besparen, je kunt er immers niet vroeg genoeg mee beginnen!

  Wij zien jullie dan volgende week terug bij een nieuwe XGN Doe Mee!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.