Fortnite Chapter 2 veranderingen - Wat is er nieuw in Fortnite?

  Het was het gesprek van de afgelopen dagen: Fortnite. Op zondagavond veranderde de wereld van de populaire game compleet en was er alleen maar een zwart gat te zien. De game kon niet meer worden gespeeld tot dinsdag, toen Epic Games het tweede seizoen van Fortnite onthulde. Wat is er veranderd? Lees het in de Fortnite Chapter 2 veranderingen.

  In tegenstelling tot andere updates heeft ontwikkelaar Epic Games namelijk geen notities bij het tweede hoofdstuk van Fortnite uitgebracht. De maker nodigt gamers uit om alles op hun dooie gemakje te ontdekken en allerlei toevoegingen zelf uit te vogelen.

  Map

  De eerste grote Fortnite Chapter 2 verandering is natuurlijk de map. Tien seizoenen lang renden en schoten we op één map die soms een kleine wijziging kreeg, maar met Fortnite Chapter 2 is er een compleet nieuwe omgeving. En elk gebied in die wereld is nog onontdekt en aan jou dus de taak om alle hoeken en gaten van de map uit te pluizen.

  En dat uitkammen van de map kan wel een tijdje duren, want ook deze is weer groot. Maar denk niet dat je de oude kaart van Fornite nooit meer terugziet, want sommige plekken uit die wereld zitten gewoon in Fortnite Chapter 2.

  Bovendien zitten er meerdere stukken met water in en kan je in Fortnite Chapter 2 ook korte stukken zwemmen en zelfs duiken! Het tweede seizoen van Fortnite bevat ook nog andere aspecten die met water te maken hebben.

  Boten en vissen

  Naast de nieuwe map zou de toevoeging van water meestal niet zo interessant zijn, maar in Fortnite Chapter 2 kan je over het water glijden met een boot! De nieuwe voertuigen zijn toegevoegd om sneller van het ene hectische punt naar een andere hotspot te gaan en zijn ook perfect geschikt als ontsnappingsmiddel. De boot glijdt bovendien niet alleen over het water, maar ook over het land, zoals enkele spelers al hebben laten zien.

  Daarnaast heeft Epic Games een rustgevende activiteit toegevoegd aan een drukke en gejaagde game: vissen. Met jouw hengel ga je natuurlijk geen karpers proberen te vangen, maar tracht je een fijn wapen, materialen of andere voorwerpen uit het water te halen. Spelers hebben zelfs al ontdekt dat je met een hengel knocked spelers naar je toe kunt trekken!

  Wapens upgraden

  Naast je fenomenale bouwwerken draait Fortnite natuurlijk ook om ijzersterke wapens en in het eerste hoofdstuk van de game kon je die niet upgraden. Epic Games verandert dat principe in Fortnite Chapter 2. Als jij nu genoeg bouwmaterialen hebt, zoals hout, steen en metaal, kan je aan de slag. Hiermee zou jij een grijs wapen kunnen upgraden naar een goud wapen, mits je genoeg van de benodigdheden hebt. Deze materialen krijg je nu ook terug als je vijandelijke bouwwerken vernietigt!

  Door het upgraden van je wapens ben je niet langer afhankelijk van de wapen drops, maar heb jij de mogelijkheid om een simpel wapen het jouwe te maken en te upgraden. Het is een belangrijke tactische vraag voor jou als gamer: gebruik jij jouw materialen om je wapen sterker te maken of geef je de voorkeur aan het bouwen van creaties om zo een voordeel te hebben ten opzichte van je vijanden?

  Nieuwe manier om te levelen

  In vele manieren is Fortnite Chapter 2 zelfs een soort herstart van de game. Het oude levelsysteem uit de eerste tien seizoenen is er niet meer en als speler zijn er nu meerdere manieren om XP te verdienen en hogere levels te bereiken.

  Zo kan je in Fortnite nu makkelijker XP verdienen en progressie boeken door bijvoorbeeld de map te ontdekken en locaties te vinden, kisten te doorzoeken of gewoon lang genoeg in leven te blijven. Spelers die eindigen bij de laatste vijftig overgebleven Fortnite-strijders krijgen namelijk een medaille die extra XP oplevert.

  Deze medailles zijn de nieuwe manier om te stijgen in levels. Het uitschakelen van een tegenstander levert ook een medaille op, evenals het voltooien van jouw eerste match op een dag. Daarnaast krijg je ook XP voor headshots, het knocken van een tegenstander, het gebruiken van een visstekkie en zelfs als je de eerste speler bent die een legendary item oppakt.

  Met deze toevoegingen is het levelsysteem flink op de schop gegaan en is het makkelijker geworden om sneller door de diverse ranks te stijgen.

  Oppakken en doorgaan

  Een andere Fortnite Chapter 2 verandering is dat jij spelers kunt oppakken en weggooien. Is een teamgenoot van jou knocked, dan kan jij er snel heen rennen, hem oppakken en er snel weer vandoor gaan. Overigens is dit principe niet alleen toepasbaar op jouw naaste kompanen, maar ook op tegenstanders! Heb je eindelijk iemand knocked en wil je jouw kogels niet verder verspillen? Pak hem op en gooi hem van een bepaalde hoogte om de persoon zo echt uit te schakelen!

  Daarnaast is er ook een nieuwe ondersteuning in de vorm van een speciale bazooka, waarmee jij teamgenoten van een afstandje health kunt geven. Met deze Bandaid Bazooka kun je dus raketten afvuren op jouw kameraden om ze er weer bovenop te helpen.

  Dit zijn slechts enkele van de vele Fortnite Chapter 2 veranderingen die de game kent sinds de release gisteren. Welke verandering valt jou het meeste op of waar geniet je het meeste van? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.