Grootste Apple updates van de week

Article
woensdag, 17 maart 2021 om 12:00
apple 1839363 1920f1612952324
Elke week gebeurt er binnen elk bedrijf wel weer wat, en hoewel wij veel meekrijgen, kan het een en ander jullie soms ontgaan zijn. In dit artikel lees je de laatste nieuwtjes over Apple van de afgelopen week zodat je helemaal op de hoogte bent!

HomePod laat zijn laatste klanken luiden

Apple heeft officieel de stekker getrokken uit de HomePod. Andere bedrijven zoals Google en Amazon hebben een aantal enorm goede smart-speakers en Apple probeerde zich hierbij aan te sluiten. Helaas liep dit vanaf moment één al minder goed dan verwacht en vorige week besloot Apple officieel te stoppen met de productie van de HomePod. De mini variant blijft wel gewoon bestaan en Apple geeft zeker nog niet op als het aankomt op de smart-speaker industrie.

iMac Pro wordt stopgezet

Apple gaat stoppen met de iMac Pro uit 2017. Niet heel erg verrassend zeker omdat we al ruim 4 jaar niks nieuws erover hebben gehoord, maar ergens toch wel jammer. Er gaan wel geruchten rond dat Apple werkt aan een nieuwe verbeterde variant met Apple haar eigen M1-chip, maar dat zijn slecht geruchten.

Beveiligingsupdates apart te downloaden

Apple komt zo nu en dan met een beveiligingsupdate om je iPhone goed te blijven beschermen. In de code voor de nieuwe iOS 14.5 lijkt het erop dat we de beveiligingsupdates zelf kunnen aanklikken om te downloaden per versie van iOS. Zo kan je langer op iOS 14 blijven hangen maar nog steeds de extra beveiliging gebruiken zonder gelijk te hoeven upgraden naar iOS 15.
apple black coffee business coffee 461064f1582619953

Parler voorgoed verdwenen

De sociale netwerk app Parler is permanent verbannen uit de App Store. De app werd niet voldoende gemodereerd om haatzaaiers tegen te gaan. Eerder dit jaar is de app al uit zowel de App Store als Google Play Store verwijdert, maar nu zal de app dus nooit meer terugkeren op iOS apparaten.

23 maart onderstrepen

Aan het einde van de maand krijgen we een nieuwe Apple-evenement te zien! In dit evenement krijgen we hopelijk meer nieuws over de nieuwe iPads, AirPods en mogelijk AirTags. AirTags zouden een nieuw apparaat van Apple moeten zijn dat kan helpen met je mobiel, oortjes en mogelijk meer, te vinden wanneer je ze kwijt bent. De geruchten gaan rond dat het nieuwe evenement op 23 maart 18:00u plaats gaat vinden. Houd hier dus een plekje voor vrij in je agenda!