Update - Parler mag weer terug naar Apple App Store

News
donderdag, 11 maart 2021 om 17:30
parler logo 2020f1610368774
Apple heeft de sociale netwerk app Parler permanent verbannen uit de App Store. Volgens Apple wordt de app niet voldoende gemodereerd om haatzaaien tegen te gaan.

Update - Parler is weer terug op de Apple App Store

Apple had natuurlijk een paar voorwaarden gesteld voordat de social media app Parler weer terug mocht keren naar de App Store. Blijkbaar heeft Parler geluisterd naar de boodschap, want de app heeft weer toegang gekregen tot de winkel van Apple. Nu moet Parler de app alleen nog aanbieden bij Apple en het is nog onzeker of en wanneer de dienst dat gaat doen. Beide partijen hebben nog niks concreets laten weten wanneer de app officieel terugkomt, maar lang zal het waarschijnlijk niet meer duren.

Oorspronkelijk bericht

Parler werd in januari al verwijderd van de online winkels van Apple en Google. De app werd ervan verdacht een rol gespeeld te hebben in het aanstichten van de rellen bij het Amerikaanse Capitool. De ontwikkelaar van Parler probeerde de app tevergeefs terug te laten keren, want Apple wil er niets van weten.
Bloomberg meldt dat Apple na een uitgebreid onderzoek aan de eigenaars van de app heeft laten weten dat er volgens hen te weinig wordt gedaan om haatzaaien tegen te gaan, en dat de app niet meer welkom is op de App Store. Parler zou inmiddels hun iOS-medewerkers hebben ontslagen.
Parler werd in 2018 opgericht toen apps als Facebook en Twitter strenger gingen modereren. De app houdt zich voor om, in tegenstelling tot andere sociale media, geen censuur te plegen.

Populair Nieuws