Apple beveiligingsupdates voortaan los te downloaden

News
dinsdag, 16 maart 2021 om 12:30
wat kunnen verwachten van het apple event in maart apple video en apple news 147178 2f1615885803
Apple komt eens in de zoveel tijd met een nieuwe iOS update. Als je zo’n iOS update niet installeert, wordt de beveiliging op je apparaat ook niet gefixt. In de nieuwste codes van de iOS 14.5 update is gespot dat je, los van de algemene update, ook alleen de Apple beveiligingsupdates kan downloaden. Dat scheelt uiteindelijk veel ruimte!
Een iOS update neemt veel ruimte in beslag en het ondersteunt niet alle iPhones en iPads. Hierdoor is het voor gebruikers, die een ouder apparaat hebben, erg onhandig en worden hun apparaten niet meer geheel ondersteund. Met de aparte beveiligingsupdates, los van de iOS updates, wordt dat probleem een stuk kleiner gemaakt.

De losse Apple beveiligingsupdates

Bij het menu waar altijd de nieuwste iOS software update staat, zie je ook een aparte optie voor een losse installatie voor een beveiligingsupdate. Dit geld voor zowel iPhone als iPad. Hierdoor kun je kiezen of je iOS of alleen de beveiliging wil updaten.
In een nieuwe code in de bètaversie van iOS 14.5 wordt er genoemd dat, zodra je een specifieke update hebt gedownload, dat je die uiteindelijk moet verwijderen voordat je een andere iOS update uitvoert. Het is een grote mogelijkheid dat Apple beveiligingsupdates blijft uitvoeren voor iOS 14, na de release van iOS 15, zodat Apple gebruikers kunnen kiezen of ze de nieuwste update willen installeren of niet, zonder belangrijke beveiligingsupdates te verliezen.
applef1623141517

Verbetering voor oude toestellen

Doordat je uiteindelijk de mogelijkheid krijgt welke update je wilt installeren, wordt het makkelijker voor oudere iPhone of iPad gebruikers om de beveiliging up-to-date te houden. Hierdoor kunnen ze kiezen of ze voor de moderne iOS update gaan, of alleen de beveiliging van hun toestel willen vernieuwen.
Wat vind jij van deze nieuwe toevoeging van Apple? Laat het weten in de reacties!