Apple HomePod is de nieuwe slimme speaker van Apple

  De Apple HomePod is aangekondigd. Het is een luidspreker met vele functies. Er is nog geen Nederlandse release voor het product aangekondigd.

  Nobuyuki Hayashi

  De HomePod is bedoeld voor gebruik met een Apple Music abonnement. Hiermee krijg je toegang tot meer dan 40 miljoen liedjes. Met de HomePod wil Apple een nieuwe invulling geven aan muziek streamen thuis.

  Apple HomePod heeft stembediening

  De HomePod heeft zes microfoons waardoor je met je stem het apparaat kan bedienen. Hierdoor kan de HomePod overal in de kamer worden bediend. Zelfs als de muziek hard aanstaat, zou het apparaat je stem moeten herkennen.

  Verder kan het apparaat je muziekvoorkeuren leren kennen. Door bijvoorbeeld "Hé, Siri ik vind dit een goed nummer" te zeggen, onthoud de HomePod je voorkeuren om zo afspeellijsten samen te stellen voor jouw muzieksmaak. Deze worden ook met alle verbonden apparaten gedeeld.

  Je kunt met de HomePod ook verbinden met andere slimme apparaten. Hiermee kun je via de stembediening vragen om bijvoorbeeld het licht uit te doen. Ook het versturen van berichten via je mobiel kan via de HomePod. Hiermee wil Apple van de HomePod een soort hub maken voor al je slimme apparaten.

  Specificaties

  De HomePod is 18 centimeter hoog. Het bevat een subwoofer voor lage tonen, ontworpen door Apple zelf. Verder heeft het apparaat zeven tweaters met beamvorming, deze zijn allemaal voorzien van een versterker. De speaker is compatibel met de iPhone 5S en hoger met iOS 11.

  Vanaf december is de HomePod beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië en Engeland. In de Verenigde Staten gaat de speaker 349 dollar kostten. Het is nog niet bekend wanneer de HomePod naar Nederland komt en wat de prijs gaat zijn.

  Apple kondigde eerder al de nieuwe iMac Pro aan. Ook werd bekend dat iOS 11 er aan gaat komen voor de iPhone en iPad.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.