3 redenen om Billie Bust Up te spelen

Article
donderdag, 31 augustus 2023 om 12:00
billie bust up headerf1692985203
We houden wel van een goede, ouderwetse platformer op zijn tijd. Daarom gingen we op gamescom 2023 aan de slag met Billie Bust Up van Giddy Goat Games. Hier zijn drie redenen om het te spelen.

De muziek

Billie Bust Up is niet alleen een 3D platformer. Het is ook een musical. Er is een hoop liefde en aandacht gegoten in de muziek en dat merk je. Ontwikkelaars Ash (lead 2D artist) en Katie (director, lead artist) hadden beiden favoriete nummers. Voor Ash is dat een duet tussen hoofdpersonage Billie en Fan Tokyo. Katie is meer van Billie's 'sad song.' Waarschijnlijk omdat ze wel weg is van wat angst. Het fungeert bovendien ook als een steuntje om spelers te helpen. Niet zoals het werkt in Crypt of the Necrodancer, Soundfall of Hi-Fi Rush. Meer op de manier waarop je normaal kijkt naar bewegingen van een vijand om te weten wat voor aanval die uit gaat voeren.
Wij mochten aan de slag met een vlucht level, waarbij het nummer 'Million Gruesome Ways To Die' speelde. Eerlijk is eerlijk, het is een lekker liedje. We moesten denken aan de Great Mighty Poop van Conkur's Bad Fur Day. Elk baasgevecht heeft een eigen nummer. Daarnaast heeft Billie er zelf ook een paar, waaronder dus Billie's Sad Song.
De muziek is geschreven door Daniel Ingram, die ook de liederen van My Little Pony heeft gemaakt. Voordat je daar je neus bij ophaalt, die nummers zijn top. Dus we hebben hier volle vertrouwen in.

Uitdagende gameplay in een leuk jasje

Tijdens het spelen vertelden Ash en Katie dat ze qua gameplay vooral inspiratie opdeden uit games als Cuphead en Rayman Legends. Dat zagen we er zeker in zitten. Rayman Legends ligt natuurlijk vrij voor de hand met de muzieklevels. Cuphead vind je ergens anders.
Billie Bust Up is namelijk erg schattig, maar ook aardig pittig. Klinkt bekend? Tijdens het spelen moest we bovendien erg denken aan Spyro. Allemaal goede games om Billie mee te vergelijken. Al die verwijzingen zitten er in. De game is speels, maar het daagt je ook uit.
Gelukkig is er wel degelijke checkpointing, zelfs tijdens baasgevechten. Dus je hoeft niet steeds alles helemaal opnieuw te doen als je afgaat. Dat kan namelijk best vervelend zijn. Voor de preview is Giddy Goat Games zo goed geweest om wat levensitems op ons pad te zetten, die zijn er niet in de volle release. Dus wees voorzichtig!
billie bust up barnabyf1692987213

Een leuk verhaaltje

Voor inspiratie vertelden Ash en Katie dat ze onder andere keken naar Paper Mario en My Little Pony. Dat zagen we er allebei zeker in zitten, maar we dachten vooral aan iets anders: Gravity Falls. Die serie hebben we toentertijd op nummer gezet voor onze lijst met beste series op Disney+, dus dat is absoluut een compliment.
De humor en de toon zaten er goed in op weg naar maar vooral ook terwijl we aan het vluchten waren van Barnaby. Terwijl we mee begonnen te zingen over de verschillende manieren waarop Barnaby ons zou kunnen vermoorden luisterden we ook naar de woorden. Die brachten een donker glimlachje op ons gezicht. Dus daar lusten we zeker meer van.

Probeer de DEMO

Dit waren drie redenen om Billie Bust Up te spelen. Nog niet overtuigd? Download de DEMO hier. Billie Bust Up is ergens in 2024 te spelen op PC, met andere platforms mogelijk in het vizier.

Populair Nieuws