Call of Duty gaat je afluisteren voor moderatie

News
donderdag, 31 augustus 2023 om 11:30
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Veel online games bieden de mogelijkheid om met je medespelers te chatten. Maar dat kan ook nogal mis gaan, als spelers elkaar bijvoorbeeld de huid vol schelden. In Call of Duty wordt dat nu op een bijzondere manier gemodereerd.
Kunstmatige intelligentie krijgt steeds meer toepassingen, nu ook bij Call of Duty. Voice chat in de game wordt voortaan namelijk gemodereerd door AI. Er luistert een programma mee genaamd ToxMod, dat toxic gedrag rapporteert, waarna mensen van Activision kunnen besluiten om een ban uit te delen.
ToxMod kan dus geen actie ondernemen wanneer het toxic gedrag detecteert. De AI geeft elk rapport een categorie en een intensiteitsgraad. Een overtreding kan bijvoorbeeld als ernstiger gezien worden als er een kind bij het gesprek betrokken is, of als gesprekspartners heftiger reageren op een uitlating dan gebruikelijk.

Call of Duty AI moderatie begrijpt context

Zo kan de AI zorgen dat er onderscheid gemaakt wordt tussen een vriendengroep die speels ruw met elkaar omgaat en mensen die elkaar daadwerkelijk uitschelden. Ook is het de bedoeling dat de AI kan horen op wat voor manier een scheldwoord, zoals het beruchte n-woord, gebruikt wordt. Als een wit persoon het gebruikt richting een zwart persoon is het meestal een belediging, terwijl zwarte mensen onderling het vaak vriendschappelijk gebruiken.
Call of Duty is niet alleen streng op voice chat. Ook cheaters in de game worden op nieuwe manieren aangepakt. Waneer je tijdens een match geband wordt, krijgen spelers bovendien te zien krijgen dat je eruit bent gegooid.