Fantastic Beasts 2 easter-eggs - Alle verwijzingen naar Harry Potter

  Aangezien de Fantastic Beasts filmserie een prequel is van de Harry Potter reeks, zitten er ongetwijfeld veel easter-eggs in de films die verwijzen naar waar ons magische avontuur begon. Wij hebben uitgezocht wat de grootste en leukste easter-eggs zijn in Fantastic Beasts 2.

  Warner Bros.

  Dit artikel bevat spoilers voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en de Harry Potter films!

  The Mirror of Erised (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone)

  In Fantastic Beasts 2 is een van de easter-eggs de bijzondere spiegel die mensen hun grootste verlangens laat zien. Nadat Dumbledore wordt geconfronteerd door hoge heren van The Ministry of Magic, betreed hij een kamer waar hij een doek van de speciale spiegel verwijderd. Op dit moment ziet Dumbledore zichzelf met Grindelwald.

  “De gelukkigste man op aarde zou in deze spiegel kunnen kijken en zou alleen zichzelf zien, precies zoals hij is." -Albus Dumbledore.

  We zien The Mirror of Erised voor het eerst in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Harry raakt geobsedeerd met de spiegel, omdat hij zijn ouders daarin kan zien, tot Dumbledore hem verteld dat de spiegel wordt verplaatst en hij er niet naar mag zoeken. Wanneer Harry aan Dumbledore vraagt wat hij ziet, zegt hij “een paar wollen sokken”.

  Op dit moment zou je denken dat het komt omdat Dumbledore al genoeg heeft gehad en nu blij wordt van de kleine dingen in het leven. Uiteindelijk komt Harry achter de verdrietige waarheid, Dumbledore loog over wat hij zag. Wat hij op een latere leeftijd in de Fantastic Beasts 2 film daadwerkelijk zag, was zijn familie die nog bij elkaar en gelukkig zou zijn.

  WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC

  Boggarts (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

  In een flashback in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zie je hoe Newt Scamander en Leta LeStrange de welbekende “Ridikkulus” toverspreuk uit moeten voeren. Dit is een van de leuke easter-eggs in Fantastic Beasts 2, deze verwijst naar de les van Harry in de derde film uit de reeks. Daar zien we boggarts voor het eerst verschijnen in de les van Remus Lupin.

  Boggarts nemen de vorm aan van iemands grootste angst en het is een wezen dat alleen verslagen kan worden door de eerdergenoemde toverspreuk. De echte vorm van Boggarts is onbekend, omdat het magische wezen vervormt als er iemand in dezelfde ruimte is. Newt zijn grootste angst blijkt een kantoorbaan te zijn, voordat hij de boggart laat veranderen in een mechanische draak die door het lokaal vliegt.

  Warner Bros. Pictures

  Jonge Gellert Grindelwald (Harry Potter and the Deathly Hallows Part One)

  Dat Grindelwald voorkomt in de film is geen verrassing, maar een van de leuke details is dat de jongere versie van hem wordt gespeeld door dezelfde acteur die op de foto staat die je in The Deathly Hallows Part One ziet. Dit is één van de grappige easter-eggs van Fantastic Beasts 2. In het eerste deel van Deathly Hallows kunnen we een fotografisch beeld zien van jonge Grindelwald (Jamie Campbell Bower).

  Veel zien we niet van zijn vaardigheden als acteur, aangezien hij alleen stilstaat in The Mirror of Erised. Voor de rest zien we in Fantastic Beasts 2 meer van Grindelwald in een oudere staat, gespeeld door Johnny Depp. We zien Grindelwald op zijn oudst in Deathly Hallows Part One. Hier zien we hoe Grindelwald zijn laatste momenten besteed met het uitlachen van Voldemort, onwillig om de locatie van de Elder Wand te vertellen.

  Warner Bros

  Thestrals (Harry Potter and the Order of the Phoenix)

  Thestrals zijn een soort paard-achtige wezens, zwart van kleur en erg dun. De meeste mensen kunnen deze wezens niet zien, omdat ze alleen gezien kunnen worden door mensen die de dood hebben meegemaakt. We worden voor het eerst geïntroduceerd aan deze wezens in Order of The Phoenix, waar Harry er ineens achter komt dat de koetsen die naar school rijden niet behekst zijn, maar getrokken worden door de wezens. De thestrals vallen onder de leuke easter-eggs in Fantastic Beasts 2.

  Aan het begin van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zie je hoe Grindelwald van zijn cel in New York naar Europa wordt geëscorteerd om gestraft te worden voor zijn misdaden. Grindelwald weet te ontsnappen door middel van een Thestral. Het is onbekend sinds wanneer hij de Thestrals kan zien, maar het is niet gek aangezien moord viel onder zijn vele misdaden.

  Warner Bros.

  Nicholas Flamel (Harry Potter and the The Sorcerer’s Stone)

  Hoewel we nog niet eerder kennis hebben mogen maken met zijn lieve karakter is Nicholas Flamel (Brontis Jodorowsky) al genoemd aan het begin van de Harry Potter reeks. Dit is een van de easter-eggs in Fantastic Beasts 2 die heel ver terug gaat in de Harry Potter reeks. De eerste film gaat namelijk over de steen die dit personage heeft gecreeërd, waar hij een levenselixer mee kon maken. Hoewel de exacte datum van zijn geboorte en zijn dood onbekend zijn, weten we dat Nicholas Flamel minimaal 665 jaar oud is geworden. Hij overleed niet heel lang nadat Flamel en Dumbledore besloten dat het vernietigen van de steen het beste was om te doen.

  In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald krijgen we eindelijk de gelegenheid om de beste man te ontmoeten. Wanneer Dumbledore de opdracht aan Newt heeft gegeven om Credence Barebone in Parijs te vinden, geeft Dumbledore een adres van een oude vriend. Tot Newt en Jacob's verbazing was het letterlijk een oude vriend, want in Fantastic Beasts 2 is hij namelijk al ongeveer 600 jaar oud.

  Warner Bros.

  Phoenix (Harry Potter and the Chamber of Secrets, Order of the Phoenix)

  Het is overduidelijk dat Dumbledore een soort van connectie heeft met de Phoenix. Zo is het bijvoorbeeld zijn patronus, maar de eerste keer dat wij zo’n magisch wezen ontmoeten is in The Chamber of Secrets. Harry kijkt eerst naar de oude vogel, Fawkes, zijn veren lijken langzaam uit te dunnen tot de vogel spontaan in brand vliegt. Verschrikt vertelt hij Dumbledore dat hij er niks aan kan doen, waarna Dumbledore laat zien dat de Phoenix herboren wordt in zijn as.

  In The Order of the Phoenix zien we nog meer van de band tussen Dumbledore en de bijzondere vogel. De Order of the Phoenix is een club die Dumbledore heeft opgericht in de tijd dat Voldemort voor het eerst aan de macht kwam. Fawkes was een trouwe volger van Dumbledore voor minstens 59 jaar!

  In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is een Phoenix een van de easter-eggs, die laat zien dat de verhouding tussen de Dumbledore familie en Phoenixen verder gaat dan alleen Dumbledore en Fawkes. In de film zien we hoe Credence Barebone voor een jong, ziek kuikentje zorgt. Wanneer Grindelwald aan Credence verteld dat hij eigenlijk Aurelius Dumbledore heet, verandert de vogel in een spectaculaire Phoenix. Het is mogelijk dat dit Fawkes is.

  Warner Bros.

  Nagini (Harry Potter and the Goblet of Fire)

  We leren Nagini voor het eerst kennen in Goblet of Fire, als aanhanger en huisdier van Voldemort. Voldemort gebruikt daarin het gif van Nagini als een van de ingrediënten om weer “tot leven” te komen. Als een Parselmouth is het niet bijzonder dat Voldemort een slang als aanhanger heeft, aangezien hij met deze dieren kan spreken. Nagini is ook een van de Horcruxes van Voldemort. Ze wordt voor het laatst gezien in Deathly Hallows Part Two waar Neville haar vermoordt.

  Wat veel mensen niet wisten is dat Nagini eigenlijk mens is of was. In Fantastic Beasts 2 zien we dat Nagini in dienst is bij Circus Arcanus. In deze film kan zij nog veranderen tussen haar slangenvorm en mens, maar het is al wel bekend dat zij in haar slangenvorm vast zal komen te zitten. Zij is namelijk een Maledictus, iemand die door een bloedvloek uiteindelijk permanent in haar beestachtige vorm zal blijven.

  Fantastic Beasts 2 easter-eggs

  Fantastic Beasts 2 zit dus bomvol met easter-eggs die verwijzen naar de Harry Potter reeks. Sommige details uit de Harry Potter reeks worden zelfs uitgelegd of uitgelicht, maar of de film nou net zo goed is als de originele filmreeks? Dat oordeel lees je in onze Fantastic Beasts Crimes of Grindelwald review. Naast deze easter-eggs hebben wij ook de cast van Fantastic Beasts 2 uitgelicht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.