Foto: WARNER BROS

Gellert Grindelwald (Johnny Depp)

Zijn naam was al even genoemd, maar we beginnen de lijst met één van de meest belangrijke personages in de aankomende film. Grindelwald was al een bekende naam uit de Harry Potter-filmreeks, maar wij hebben hem in die films maar heel even voorbij zien komen in een flashback. Dit komt doordat Grindelwald in het tijdperk van de Harry Potter-films al niet meer aanwezig was. De eerste, echte blik op Grindelwald was pas aan het einde van Fantastic Beasts And Where To Find Them.

Gellert Grindelwald is een duistere tovenaar ver voor Voldemort zijn tijd, de enige duistere tovenaar waarvan mensen zeggen dat hij Grindelwald heeft overtroffen. Grindelwald volgde zijn lessen op Durmstrang, een school die bekend stond om zijn tolerantie voor de dark arts. Toch wist Grindelwald deze tolerantie te overschrijden, want toen hij 16 werd vond de school het toch tijd om hem van school af te sturen. Zij konden de verknipte experimenten van Grindelwald namelijk niet meer door de vingers zien.

In de aankomende film, Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald, zal de film het verhaal vertellen van het tijdperk waarin Grindelwald al zijn criminele activiteiten uitvoerde. Grindelwald was voor een lange tijd goed bevriend met Dumbledore, tot hij op een dag met de broer van Dumbledore een duel uitvoert waarbij het zusje van de twee broers komt te overlijden.

In de eerste film uit de Fantastic Beasts-reeks zagen wij pas aan het einde de echte vorm van Grindelwald, maar hij was er de hele film al in vermomming. Hij had de MACUSA (The Magical Congress of the United States of America) al geïnfiltreerd door de identiteit van Percival Graves aan te nemen. Hierbij had Grindelwald een grote invloed op Credence Barebone, een jongen die niet op de hoogte was van zijn eigen kracht als Obscurial. Grindelwald wilde misbruik maken van de kracht van Credence door hem uit te lokken, tot op het punt dat hij aan het einde van de film ontmaskerd en gearresteerd werd. In de aankomende film ontsnapt hij van de MACUSA.

Johnny Depp is een ontzettend bekende acteur, die al sinds 1984 actief is in Hollywood. Hij staat het meest bekend om zijn rol als Captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean, maar ook als The Mad Hatter uit Alice in Wonderland en Willie Wonka uit Charlie and the Chocolate Factory. Nu behoort Depp tot de cast van Fantastic Beasts 2 als Grindelwald.