Vijf Hitman 2 gameplay tips die je optimaal laten moorden

  In Hitman 2 staan jouw avonturen als Agent 47 centraal en doe je allerlei locaties aan op zoek naar jouw doelwit. Die targets omleggen is vaak alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze vijf Hitman 2 gameplay tips kun je zelfs als beginner de meest ingewikkelde klussen klaren alsof het niets is.

  5. Houd je ogen en oren goed open

  Elke missie heeft een start en finish. Wanneer je begint met je opdracht en in de wereld wordt losgelaten, ren dan niet als een kip zonder kop op je doel af. Elke locatie zit vol met mogelijkheden en manieren om jouw opdracht te volbrengen. Luister daarom goed naar de mensen om je heen en spot alles wat van pas kan komen. De wereld van Hitman 2 zit namelijk vol met verhaalmissies die je kunnen helpen.

  Dit zijn uitgedachte scenario's die je op creatieve wijze bij je doelwitten laat komen, om er vervolgens eigenhandig een einde aan te maken. Niet alleen speel je extra punten vrij door via deze missies je doel te bereiken, maar het levert ook nog eens hilarische momenten op. Want wie wil nou niet in een flamingo-pak op jacht gaan?

  4. Vind de juiste outfit

  De wereld van Hitman 2 biedt dus tal van manieren om iemand om te leggen, maar ook je kledingkast is daarbij een belangrijk onderdeel. Het flamingo-pak is een goed voorbeeld, maar daar houdt het niet op voor Agent 47. Elke locatie vereist een andere tactiek met een bijbehorende outfit.

  Steel je de kleding van een bewaker om vervolgens het risico te lopen om ontmaskerd te worden door een van zijn collega's? Of verkleed je je liever als een celebrity en ga je gezellig met je doelwit op de foto voor je zijn of haar nek omdraait. Zo nuchter als Agent 47 altijd reageert, zo veelzijdig is hij als het aankomt op verkleedpartijen.

  3. Zoek een alternatieve route

  Heb je geen zin om je om te kleden en ga je liever op pad in je eigen maatpak, dan zal je soms wat creatiever moeten zijn. Wees niet getreurd, want ook dan is het behalen van je missie niet onmogelijk. Waar een wil is, is een weg. En die weg bevindt zich vaker dan je denkt op aparte locaties. Liftschachten, richeltjes, waterleidingen, met een beetje inlevingsvermogen lijken het allemaal gewoon trappenhuizen.

  Het voordeel van dit soort alternatieve routes is dat jouw vijand je hier ook niet verwacht, waardoor je zonder gesnapt te worden van punt A naar B kunt komen. Verken de kaart dus goed en voor je het weet gebruik je de voordeur helemaal niet meer om binnen te treden.

  2. Gebruik je gereedschap creatief

  Wie op pad gaat, zorgt ervoor dat hij zijn gereedschap in orde heeft. In het geval van Agent 47 is dat niet anders, want zonder zijn trukendoos komt hij niet ver. Voordat je een missie begint, kun je selecteren wat je wel en niet meeneemt. Kies hierbij niet meteen de zware jongens, maar kies voor de subtielere materialen. Een muntje kan soms veel doeltreffender werken dan een granaat.

  Maar ook je pistool is net een Zwitsers zakmes. Natuurlijk kun je er personen en apparatuur mee kapot schieten, maar je kunt er zo veel andere dingen mee verrichten. Zo is het een ideaal middel om bewakers mee af te leiden. Schiet op de muur en hun ogen focussen zich meteen op het punt van inslag. Dat creëert een momentum om veilig verder te sluipen en dichterbij je doel te komen. Kortom, wees creatief met hoe je jouw gereedschap inzet in het werkveld.

  1. Ruim je rommel op

  Dan de laatste, maar zeker niet de minst belangrijke tip: ruim alle rommel die je maakt op. Niets is zo onhandig als lichamen achterlaten, zodat andere personen je makkelijk kunnen ontmaskeren. De levels in Hitman 2 zijn niet voor niets volgestouwd met kasten en kisten om jouw ongelukkige slachtoffers in op te bergen. Dit zorgt er niet alleen voor dat bewusteloze personen niet spontaan weer wakker worden, maar het haalt risico weg voor Agent 47 en het levert ook nog eens punten op voor je eindscore.

  Let daarnaast op waar je loopt, want voor je het weet wandel je zonder pardon dwars door het beeld van een bewakingscamera heen. Op die manier stuur je nog net geen ansichtkaart met naam en toenaam naar de tegenstander toe om je op te zoeken. Schiet camera's daarom kapot voor ze jou in het vizier hebben, of saboteer het gehele bewakingssysteem door de hoofdcomputer van diezelfde camera's onklaar te maken. Zo heb jij geen last van pottenkijkers en kun je zonder gestoord te worden op boevenjacht gaan.

  Welke Hitman 2 gameplay tips heb jij?

  Zoals je merkt is de wereld van Hitman 2 niet zonder gevaren, maar met deze gameplay tips moet de jacht op jouw nieuwe doelwitten toch een stukje makkelijker worden. Welke tips heb jij aan potentiële nieuwe huurmoordenaars die aan de slag gaan met Hitman 2? Laat het hieronder weten in de reacties! In de Hitman 2 review kun je nog eens goed lezen wat de game precies voor je in petto heeft.

  Hitman 2

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.