F1-kalender op Viaplay: dit zijn de dagen om te noteren!

Article
woensdag, 16 maart 2022 om 17:00
formula1 drivetosurvive season4 episode2 00 19 28 04f1647255585
Het gloednieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur. Op zondag 20 maart barst de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton weer los. De strijd om het wereldkampioenschap is in zijn geheel te volgen op Viaplay. Dit is de F1-kalender en de dagen om te noteren!

F1-kalender maart: GP van Bahrein en Saoedi Arabië

Verstappen en co beginnen in Bahrein aan hun nieuwe F1-seizoen. Tussen 18 en 20 maart staat de GP van Bahrein op Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrein op het programma. Vorig jaar wist Hamliton daar de eerste plaats te pakken, Verstappen eindigde op plek twee. De GP van Bahrein gaat 20 maart om 16:00 uur van start. Later die maand staat ook nog de GP van Saoedi Arabië op de kalender. Tussen 25 en 27 maart racen de coureurs op het Jeddah Corniche Circuit in Jeddah. Net als in Bahrein finishte Verstappen op de tweede plek achter Hamilton. Op 27 maart om 19:00 uur kan Verstappen in Bahrein revanche nemen.

F1-kalender april: GP van Australië en Italië

In april staan er ook twee Grands Prix op de F1-kalender. Tussen 8 en 10 april barst het racegeweld los in Australië, waar er tijdens de GP van Melbourne op het Grand Prix Circuit in Melbourne wordt gereden. Afgelopen jaar ging de GP van Australië niet door vanwege het coronavirus. Dit jaar staat de GP gepland op 10 april om 07:00 uur Nederlandse tijd, een vroegertje dus. Op 24 april kan Verstappen zijn GP van Emilia Romagna-winst prolongeren. Afgelopen jaar wist de Nederlander als eerste te finishen en Hamilton achter zich te laten. In Italië gaat de GP op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola vanaf 15:00 uur van start.

F1-kalender mei: GP van Amerika, Spanje en Monaco

Fans van de Formule 1 kunnen in mei genieten van drie Grands Prix. Tussen 6 en 8 mei staat de GP van Amerika op het programma. Op het Miami International Autodrome in Florida barst die zondag om 21:30 de strijd los. Vorig jaar stond de GP van Miami nog niet op de kalender. Later die maand staat de GP van Spanje op de kalender. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya kan Verstappen 22 mei om 15:00 uur revanche nemen op Hamilton, die vorig jaar boven hem op plek één eindigde. Tussen 27 en 29 mei staat ook nog eens de GP van Monaco op het programma. Daar kan Verstappen op het Circuit de Monaco in Monte Carlo om 15:00 uur zijn winst prolongeren.
max verstappenf1646128781

F1-kalender juni: GP van Azerbeidzjan en Canada

In juni staan twee Grands Prix op de F1-kalender. De maand start op 12 juni om 13:00 uur met de GP van Azerbeidzjan. Vorig jaar wist Verstappen niet te finishen op het Baku City Circuit in Baku, waar Sergio Pérez er met de winst van door ging. Een week later wordt de GP van Canada gereden. Vorig jaar ging de race op Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal niet door vanwege het coronavirus. Dit jaar kan Verstappen op 19 juni om 20:00 uur laten zien hoe het moet.

F1-kalender juli: GP van Engeland, Oostenrijk en Franrijk

Twee GP’s die van tevoren vaak al zijn in te vullen zijn die van Groot-Brittannië en Oostenrijk. Op 3 juli gaat Hamilton om 16:00 uur in de GP van Engeland proberen zijn overwinning op Silverstone Circuit te prolongeren. Verstappen krijg vorig jaar een DNF achter zijn naam. Voor Verstappen is de GP van Oostenrijk een favoriet. Afgelopen jaar eindigde de Nederlander op plek één, drie plaatsten boven Hamilton. Om 15:00 uur gaan de lichten op de Red Bull Ring in Spielberg op groen.
Tussen 22 en 24 juli is daar ook nog eens de GP van Frankrijk. Vorig jaar wist Verstappen op circuit Paul Ricard in Le Castellet er met de winst vandoor te gaan. Op 24 juli mag de Nederlander het om 15:00 uur weer waar zien te maken. Op 31 juli staat ook nog eens de GP van Hongarije op de F1-kalender. Het was Esteban Ocon die er vorig jaar op de Hungaroring in Budapest met de winst vandoor ging. Verstappen eindigde op plek negen, waar Hamilton tweede werd. De GP staat om 15:00 uur gepland.

F1-kalender augustus: GP van België

De datums 26 tot 28 augustus staan bij vele F1-fans rood omcirkeld. Dan staat namelijk de GP van België op het programma. Traditiegetrouw een GP waar veel Nederlanders op af komen. Vorig jaar wist Verstappen de 'race' te winnen, die slechts een paar rondjes achter de Safety Car lang was. Dit jaar staat de GP op het Circuit de Spa-Francorchamps in Stavelot om 15:00 uur op het programma.
vlag belgie pexelsf1647439250

F1-kalender september: GP van Nederland en Italië

Op 2, 3 en 4 september kleurt Zandvoort weer Oranje. Dan staat namelijk de Grand Prix van Nederland op de F1-kalender. Vorig jaar wist Verstappen onder luid gejuich van het Oranjelegioen er met de winst vandoor te gaan. Dit jaar mag de Nederlander het op 4 september om 15:00 uur weer laten zien. Later die maand staat ook nog de GP van Italië op de kalender, waar vorig jaar zowel Verstappen als Hamilton een DNF achter de naam kregen. Dit jaar kunnen de twee grootheden het op 11 september om 15:00 uur laten zien.
Tussen 23 en 25 september stond ook de GP van Rusland op het programma. Door de oorlogsvoering van Rusland in Oekraïne, is de GP van de kalender afgehaald. Er wordt gekeken of er een andere GP kan worden toegevoegd.

F1-kalender oktober: GP van Singapore, Japan, Amerika en Mexico

In oktober kan Verstappen weer flink wat vlieguren maken. Allereerst staat op 2 oktober de GP van Singapore om 14:00 uur op het programma. Vorig jaar ging de GP vanwege het coronavirus niet door. Op 9 oktober moet voor de GP van Japan de wekker vroeg worden gezet. Dan komen Verstappen en co al om 07:00 uur in actie. Ook deze GP ging vorige jaar niet door vanwege het coronavirus.
Een GP die vorig jaar wel doorging, was de GP van Amerika. Op 23 oktober om 21:00 uur kan Verstappen zijn winst van vorig jaar proberen te prolongeren. Ook tijdens de GP van Mexico is er voor Super Max de mogelijkheid om er weer met de winst vandoor te gaan. Op 30 oktober staat om 15:00 uur de GP op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City op de kalender.

F1-kalender november: GP van Brazilië en Abu Dhabi

November staat in het teken van de ontknoping van het F1-seizoen. Dan staan de twee laatste races van het seizoen op de kalender. Of het weer zo spannend als vorig jaar gaat worden, de laatste GP was de allesbepalende, is nog maar de vraag. Op 13 november staat om 19:00 uur de GP van Brazilië op het programma, waar op 20 november de laatste GP van het seizoen wordt gereden. Dan starten de coureurs om 14:00 uur tijdens de GP van Abu Dhabi voor de laatste keer hun motoren.
Wil je meer weten over het aankomende seizoen? Lees dan nu hier alles wat je moet weten over de Formule 1 in 2022!

Populair Nieuws