NFTs komen binnenkort naar Instagram

News
woensdag, 16 maart 2022 om 16:30
instagram update brengt spraakberichten naar direct messages 143408
Binnen enkele maanden worden NFTs aan Instagram toegevoegd. Dit kondigde Mark Zuckerberg aan tijdens zijn presentatie op het Amerikaanse festival SXSW, zo meldt Engadget.
Je kan tegenwoordig haast niet meer om NFTs heen. Als je op Twitter actief bent ben je waarschijnlijk al meerdere gebruikers met de beroemde aap-NFT als profielfoto tegengekomen. Ook beroemdheden als Snoop Dog, Paris Hilton, Lionel Messi en Gwyneth Paltrow hebben zich volop in de wereld van NFTs gestort. Het is dus niet zo gek dat Instagram ook met de trend meegaat.
‘’We zijn bezig om NFTs op korte termijn naar Instagram te brengen,’’ aldus Mark Zuckerberg. Hoe de NFTs op Instagram vorm zullen krijgen is nog niet bekend. ‘’Wat het precies wordt, kan ik nu niet zeggen.’’ Wel deelt Zuckerberg dat de eerste NFTs binnen enkele maanden al op het platform te zien zullen zijn.
Zuckerberg hoopt dat NFTs uiteindelijk een belangrijke rol kunnen spelen in Facebooks metaverse. De kleding die je draagt in het metaverse zou je volgens de topman als NFT kunnen vastleggen. ‘’Maar we moeten nog een hoop technische dingen oplossen voordat we zover zijn.’’

Kritiek op NFTs

Niet iedereen zal blij zijn met deze beslissing van Instagram, want er zijn ook veel tegenstanders van NFTs. De aankondigingstrailer van Ubisofts NFT-platform Ubisoft Quartz kreeg maar liefst 22.000 dislikes tegenover 1018 likes.
NFTs worden door velen als iets negatiefs gezien, onder andere wegens de impact op het milieu. NFTs zijn op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk voor de miljoenen tonnen planeet-verwarmende kooldioxide-emissies die worden gegenereerd door de cryptovaluta die worden gebruikt om ze te kopen en verkopen.
Ook wordt werk van kunstenaars, schrijvers en muzikanten vaak zonder hun toestemming verkocht. Daarnaast worden de tokens ook steeds vaker gebruikt om geld te witwassen.

Populair Nieuws