Hideo Kojima geëerd met speciale award van Japanse overheid

News
woensdag, 16 maart 2022 om 17:30
Game-ontwikkelaar Hideo Kojima, het brein achter onder meer Death Stranding en Metal Gear Solid, is voor zijn werk beloond met een culturele award van de Japanse overheid. Hiermee is hij de tweede game-ontwikkelaar die deze prijs mocht ontvangen.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Japanse individuen die zich enorm hebben ingezet op het gebied van kunst en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze prijzen van het land in de wereld van entertainment. Nintendo’s Shigeru Miyamoto, bekend van onder andere Mario, Donkey Kong en The Legend of Zelda, is de enige andere game-ontwikkelaar die de prijs in ontvangst mocht nemen in 2010.
Kojima werkt al sinds 1986 in de game-industrie en speelde een belangrijke rol bij een aantal ’s werelds grootste titels, met name de Metal Gear-serie. In 2015 werd hij plots ontslagen bij Konami, maar al snel keerde hij terug met zijn eigen studio, Kojima Productions. Deze studio was voorheen onderdeel van Konami, maar nu is het een onafhankelijke studio die samenwerkt met onder andere Sony. Zijn meest recente game, Death Stranding, was de eerste titel die werd uitgebracht onder de nieuwe samenwerking.

Geen pensioen voor Kojima

In een tweet schrijft Kojima dat hij in de nabije toekomst in de game-industrie wil blijven werken. Hij heeft een aantal keren al gezegd dat hij niet overweegt om met pensioen te gaan en van plan is zijn creativiteit de rest van zijn leven te gebruiken. Kojima Productions kondigde in 2020 een nieuw project aan. Om wat voor game het gaat is nog niet bekend.

Populair Nieuws