Kijk de F1 GP van Groot-Brittannië gratis op deze manier!

Article
vrijdag, 01 juli 2022 om 14:00
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
Dit weekend gaat de Formule 1 weer los op het klassieke circuit van Silverstone. Heb je geen streamingdienst om de F1 GP van Groot-Brittannië, dan kan je de race alsnog gratis kijken op deze manier!
Vorig jaar zorgde de Grand Prix van Groot-Brittannië voor veel ophef, nadat Max Verstappen op hoge snelheid in de barrière terecht kwam na een botsing met Lewis Hamilton. Het was het startschot voor een fel gevecht tussen de twee topcoureurs helemaal tot aan het einde, toen Verstappen in de laatste ronde van de laatste Grand Prix de titel opeiste.
De Nederlander zal hopen dat dit weekend een stuk minder spraakmakend is, maar zelfs voordat de race is begonnen is er al genoeg ophef. Dat komt door de racistische uitspraken van Nelson Piquet, de vader van Verstappen's vriendin en drievoudig wereldkampioen, over Hamilton. Alle ogen zijn daardoor dit weekend gericht op Verstappen, niet alleen op, maar ook naast de baan.
Qua prestaties gaat het de laatste tijd in ieder geval lekker voor de Red Bull Racing-coureur. Max Verstappen staat momenteel eerste in het wereldkampioenschap, met een voorsprong van maar liefst 46 punten op teamgenoot Sergio Perez en 49 punten op concurrent Charles Leclerc van Ferrari.
Ondanks dat Verstappen nog nooit op Silverstone heeft gewonnen, ligt het circuit de Nederlander vaak wel goed, dus mogelijk kan hij zijn voorsprong dit weekend nog verder uitbreiden. Red Bull Racing heeft bovendien een nieuwe upgrade meegenomen naar Silverstone, dat voor een nog betere performance van de auto kan zorgen. Het weekend ziet er dus zonnig uit voor Verstappen.
max verstappen podium f1 gp spanjef1653478773

Gratis de GP van Groot-Brittannië kijken

De F1 GP van Groot-Brittannië lijkt dus weer de potentie te hebben om veel spektakel op te leveren, helemaals als Leclerc en Verstappen weer met elkaar strijden zoals in 2019. Wil je niks van all actie missen, dan heb je in Nederland een abonnement nodig op de streamingdiensten Viaplay of F1 TV Pro. Heb je die niet, dan is er gelukkig ook een andere manier om de race gratis te kijken.
De uitzendrechten voor de Formule 1 zijn namelijk in elk land weer anders geregeld. Waar wij bijvoorbeeld Viaplay en F1 TV Pro hebben, kunnen fans van de sport in het Verenigde Koninkrijk alleen terecht bij het peperdure Sky Sports. En in andere landen is de koningsklasse van de motorsport juist weer gratis via de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen is Oostenrijk, waarbij F1 wordt uitgezonden via ServusTV, dat deels in handen is van Red Bull. De race is ook via de website van de zender te volgen, maar helaas kunnen we vanuit Nederland niet zomaar naar de race kijken op die manier. Door de verschillende uitzendrechten bestaan er namelijk strenge regels omtrent geo-blocking. Gelukkig is er een manier om die blokkade te omzeilen, namelijk een Virtual Private Network, beter bekend als een VPN.
Met een VPN krijg je toegang tot verschillende servers op de hele wereld. Wanneer je verbinding maakt met één van die servers en vervolgens een website bezoekt, dan zal de site denken dat je in het land zit waar de server staat. Als je dus een VPN gebruikt om verbinding te maken met een server in Oostenrijk, dan kan je de blokkade omzeilen en op die manier gratis de GP van Groot-Brittannië kijken.
Je moet dan alleen wel luisteren naar Oostenrijks commentaar. Wil je liever dan een bekende, Nederlandse stem luisteren, dan is daar ook een oplossing voor. Met de Grand Prix Radio app kan je namelijk het commentaar van Olav Mol opzetten en je kan het commentaar en de actie op het scherm zelfs synchroniseren met een speciale functie in de app.

Populair Nieuws

Laatste Reacties