Max Verstappen krijgt flinke upgrade voor zijn Red Bull op Silverstone

News
vrijdag, 01 juli 2022 om 13:30
si202203110473 newsf1649344921
Zondag wordt de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden op het legendarische circuit van Silverstone. Tijdens de race kan Max Verstappen profiteren van een flinke upgrade voor zijn Red Bull.
Recent heeft Christian Horner gezegd dat het team van Red Bull Racing geen grote upgrades gepland heeft staan voor de Grand Prix van Groot-Brittannië en dat de package is uitgesteld. Dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Nu de teams namelijk zijn geïnstalleerd in de paddock op Silverstone is de RB18 gesignaleerd met een flinke verandering.
Op Twitter worden namelijk foto's van de aangepaste Red Bull gedeeld, inclusief vergelijkingen met de auto in Canada. Op de foto's is te zien dat de RB18 een nieuwe engine cover heeft gekregen, met daarin een agressieve vorm om de auto verder af te slanken en tegelijkertijd de airflow van de diffuser te verbeteren.
Of de upgrade voor de auto van Max Verstappen en Sergio Perez effectief is, daar zullen we de komende dagen achter gaan komen tijdens de vrije trainingen, kwalificatie en natuurlijk de race. Wil je niks missen van alle sessies, houd dan goed het tijdschema voor de GP van Groot-Brittannië in de gaten.

Veel ophef in de Formule 1

Ondertussen is er nog weinig aandacht voor de race in de paddock. Momenteel is racisme namelijk het onderwerp van de week, door de uitspraken van Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen en de vader van Max Verstappen's vriendin. In een podcast heeft de Braziliaan het N-woord gebruikt tegen Lewis Hamilton.
De uitspraak is meteen sterk veroordeeld door de Formule 1, de FIA en verschillende Formule 1-teams. Verstappen heeft in een interview donderdag gezegd dat er geen ruimte is voor racisme in F1 en dat alle coureurs achter Hamilton staan.