Zo is F1 22 voor iedereen toegankelijk

Article
zaterdag, 11 juni 2022 om 13:00
f1 22 racef1650554186
De Formule 1 is populairder dan ooit, dus waarschijnlijk zijn er ook meer mensen dan ooit die het wel zien zitten om zelf wat rondjes te rijden. F1 22 is daarvoor de game die je moet hebben, maar die game kan aardig complex worden. Dit is hoe je F1 22 voor jezelf toegankelijk kan maken.
Er zijn verschillende soorten racing games, waarbij simulatie-racers doorgaans het meest ingewikkeld zijn. Dat komt doordat simulatie-racers de complexiteiten van een voertuig meer na proberen te bootsen dan andere racing games. Het logische gevolg is natuurlijk dat het moeilijker wordt om de game überhaupt met enige mate van succes te spelen.
Maar dat wil niet zeggen dat je een belachelijk groot brein nodig hebt om plezier te beleven aan F1 22. De game biedt namelijk de nodige opties om wat sneller op weg te komen met de gameplay. Deze mogelijkheden om F1 22 wat makkelijker te maken zetten we hier op een rij.
f1 22 miami 03 4kf1654600631

Adaptive AI

In de meeste racing games, helemaal als je in je eentje speelt, zul je te maken krijgen met AI-gestuurde tegenstanders. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat de kunstmatige intelligentie misschien net iets beter rijdt dan jij. Dat geeft een doel om na te streven, maar tot je dat gehaald hebt is het alleen maar vervelend om steeds de computergestuurde spelers voor je over de streep te zien gaan.
Om dat gevoel de kop in te drukken gebruikt ontwikkelaar Codemasters adaptive AI. Die zorgt ervoor dat de AI van computergestuurde racers zich aanpast aan hoe goed de menselijke racers rijden. Zo zou je goed mee moeten kunnen komen in elke race, ook als dit de eerste keer is dat je in een digitale F1-bolide stapt.
f1 22 miami 07 4kf1651760033

Accessible Handling

Zoals gezegd proberen simulatie-racers de complexiteiten van een voertuig na te bootsen. Daardoor is het niet altijd makkelijk om een auto überhaupt te besturen. Maar ook daarvoor heeft F1 22 een oplossing.
Dankzij accessible handling kun je een aantal van de moeilijkere elementen van het besturen van je auto uitzetten. Zo kun je beginnen met instellingen die zorgen dat je je om sommige factoren niet zo druk hoeft te maken. Naarmate je beter wordt in de game kun je er voor kiezen om na een raceweekend de moeilijkheid iets op te schroeven.
f1 22 miami 01 4kf1651759959

Oefenen, oefenen, oefenen!

Opties om de simulatie eenvoudiger te maken of je tegenstanders makkelijker zijn natuurlijk mooi, maar uiteindelijk zul je waarschijnlijk ook gewoon goed willen worden in de game. Dat kan met de practice programs die de game aanbiedt. Daarin kun je lekker oefenen op een circuit.
Een manier om een specifieke baan te oefenen is natuurlijk niet per se bijzonder in wat voor game dan ook. Maar Codemasters heeft de modus wat verbeterd ten opzichte van eerdere F1-games. Er zijn allerlei visuele elementen, zoals een streep op het asfalt, die jou moeten helpen om optimaal over de baan te scheuren.
f1 22 miami 10 4kf1651759872

Laat de computer het even overnemen

Om het realisme wat op te voeren in F1 22 heeft de ontwikkelaar er voor gekozen om de speler controle te geven over dingen die voorheen automatisch gingen. Zo moet je nu goed je stop timen bij een pitstop om geen tijd te verliezen. Als je achter een safety car komt te rijden en je banden op temperatuur moet houden zul je zelf aan het slingeren moeten gaan.
Dat brengt natuurlijk wat extra moeilijkheid met zich mee en dus kun je het gewoon uitzetten. In dat geval zul je als vanouds alleen maar de pitstraat binnen hoeven te rijden om vervolgens een volautomatische pitstop te beleven. Ook kun je er voor kiezen om de tijd dat de safety car op de baan is te beleven als toeschouwer, zodat je niet zelf je rijgedrag hoeft aan te passen.

Spelen op PC voor extra opties

Als het gaat om opties om je speelervaring aan te passen heeft er één platform wat voordelen ten opzichte van de rest. F1 22 komt uit op PS4, PS5, Xbox One en Series X en PC. Alle bovenstaande opties vind je in al die versies, maar op PC zijn er wat andere voordelen, zoals de opties voor hardware.
De game ondersteunt op PC allerlei controllers en accessoires (zoals racesturen en pedalen) die je op andere platforms niet kunt gebruiken. Een aantal van die spullen zijn juist bedoeld voor mensen die de meest realistische simulatie willen. Maar de PC is doorgaans ook het platform waarop het het makkelijkst is om aangepaste controllers te gebruiken om zo bijvoorbeeld een fysieke beperking op te vangen.
Overigens is er ook een VR-modus die exclusief is voor PC. Daar wordt de game niet direct makkelijker van, maar het kan wel leuk zijn. Mocht je enthousiast zijn over VR kan het naast de extra toegankelijkheidsopties een extra reden zijn om de PC-versie te overwegen. Mocht je nog weer willen weten over F1 22, dan vind je hier alles wat je moet weten. Ook hebben we de nieuwe features al eens uitgelicht.