De nieuwe F1 22 features uitgelicht

Article
zaterdag, 11 juni 2022 om 17:00
f1 22 racef1654732980
XGN licht voor jullie de nieuwe F1 22 features uit. Want terwijl Ferrari en Red Bull dit Formule 1 seizoen de degens kruisen, is het alweer bijna de beurt aan de fanatieke fan om zich ook lekker in die strijd te mengen. De officiële videogame verschijnt namelijk op 28 juni!
Voor het eerst zal de Formule 1 game een iets kortere titel dragen. De officiële racegame van de koningsklasse volgt dezelfde lijn als de andere jaarlijkse sportgames van uitgever EA: FIFA 22, Madden 22, NHL 22 en nu dus ook F1 22. Dit is bovendien het eerste deel waarbij EA Sports gedurende de gehele ontwikkeling aan het roer staat, aangezien F1 2021 al voor een groot deel af was toen EA ontwikkelaar Codemasters overnam.
Betekent die naamsverandering ook dat we een grotendeels nieuwe ervaring mogen verwachten? Jaarlijkse releases laten hier nu eenmaal relatief weinig ruimte voor, maar EA heeft inmiddels wat details vrijgegeven. Laten we ze eens bij langs gaan!

Crossplay en Virtual Reality

Laten we beginnen met een paar technische features die toch wel erg gewenst zijn en zowel de online als offline F1-ervaring naar een hoger niveau tillen. De aanhoudende schaarste van de PlayStation 5 en Xbox Series X zorgt ervoor dat veel mensen deze game misschien nog wel voor hun PC of vorige generatie console halen.
Vorig jaar kreeg de serie cross-gen multiplayer, waardoor er onderling gestreden kon worden tussen PS4- en PS5-eigenaren evenals raceliefhebbers met een Xbox One en Xbox Series X. Dit jaar gaat dat een stapje verder en kan je dankzij crossplay ondersteuning tegen daadwerkelijk iedereen racen die de game heeft.
Een andere coole introductie is die van VR-support. Voor het eerst kun je je nu écht in de cockpit van ‘s werelds snelste bolides wanen - hopelijk minus de porpoising waar de echte wagens zo erg mee kampen. Daarbij de kanttekening dat het enkel PC betreft en er vanzelfsprekend ‘nog geen plannen zijn’ voor PSVR 2. Met deze editie mag je jezelf dus gelukkig prijzen als je in het bezit bent van een Valve Index, Oculus Quest 2 of Rift S of HTC Vive.
f1 22 miami 10 4kf1654733192

Dynamischere raceweekends

Wie geen Virtual Reality-bril heeft, hoeft niet te vrezen dat er verder niks is vernieuwd op het gebied van gameplay. Naast verbeterde handling en feedback van de wagens zijn de sportieve reglementen overgenomen, die dit jaar flink op de schop zijn gegaan. De wagens zijn daardoor niet alleen compleet anders, ook keren de sprintraces, die vorig jaar zoveel stof deden opwaaien, in groter aantal terug.
Daarnaast zijn enkele circuits aangepast zoals Barcelona en Abu Dhabi en mag de kersverse Grand Prix van Miami natuurlijk niet ontbreken! Tijdens het rondscheuren op het asfaltlint zul je bovendien merken dat de practice programs in een nieuw jasje zijn gestoken en de speler wat meer variatie bieden om die felbegeerde resource points voor je team bij elkaar te sprokkelen.
En oefen die pitstops maar vast wat extra, want je zal het nodig hebben tijdens de race: hier is vanaf nu tijd te winnen óf te verliezen door handmatig in te sturen. Verkloot je het zelf niet, dan bestaat er altijd nog een kans dat een van je crewleden de nieuwe slick er niet goed op krijgt. Er kleeft dus een stuk meer risico aan deze doorgaans verbluffend snelle momenten.
f1 22 miami 07 4kf1654733169

F1 Life, supercars en meer customization

Dit jaar moeten we het zonder Breakpoint doen, de story mode over het fictieve trio Devon Butler, Aiden Jackson en (een Nederlands vleugje) Casper Akkerman waarmee Codemasters in het vorige deel experimenteerde. Volgens de ontwikkelaar keert het verhaalgedreven hoofdstuk in toekomstige delen weer terug, wat wijst op een cadans om de twee jaar. Ook in 2020 ontbrak de modus.
In plaats daarvan heeft F1 22 iets anders, genaamd F1 Life. Dat betekent onder meer het verzamelen van en rondrijden in peperdure auto’s en een eigen hub die je naar smaak kunt inrichten en waar je al jouw trofeeën kunt uitstallen. Alles voor de glamour die bij deze sport komt kijken, toch? Meer hierover vertellen we je in een binnenkort in een ander artikel!
Wie juist wat meer behoefte heeft aan de traditionele Career mode of My Team, zit alsnog gebakken. Zo kun je wederom je eigen F1-team oprichten, die nu van nog meer icons en andere cosmetische items te voorzien is. Je zal daarbij enkele nieuwe situaties voorgeschoteld krijgen als teambaas en kunnen investeren in je personeel om pitstops tijdens races sneller te maken. Verwacht alleen geen wereld van verschil vergeleken met vorig jaar.
Hoe de updates dit jaar daadwerkelijk uitpakken met F1 22 blijft even afwachten tot de game uitkomt, maar de release nadert snel. Wil jij het ook in de allersnelste racewagens opnemen tegen Max Verstappen en Charles Leclerc op locaties als Monaco, Miami en Monza? Dan kun je de game vanaf 28 juni halen voor de huidige en vorige generatie PlayStation en Xbox of PC.

Populair Nieuws