Zo kan je F1 22 in VR beleven - Realistisch racen!

Article
zaterdag, 11 juni 2022 om 9:00
f1 22 racef1650554186
F1 22 staat dit jaar op de planning en brengt een gloednieuwe feature met zich mee voor het eerst in de geschiedenis van de reeks. Voor het eerst is het mogelijk om in VR het Formule 1-seizoen te ervaren. Hoe F1 22 in VR te beleven is, leggen we je haarfijn uit.
F1 22 krijgt niet alleen een nieuwe naam en nieuwe uitgever. Ook wordt een gloednieuwe ervaring voorgeschoteld door middel van virtual reality. Je kunt vanaf deze editie van racegame F1 voor het eerst zelf neerstrijken in de halo om het geur van virtueel rubber te ruiken.

Wat kun je in VR spelen?

Er is onwijs veel content in VR te spelen in F1 22. Iedere modus die in de normale game zit, kun je namelijk ook terugvinden in de VR-versie van de game. De game komt dus volledig over naar VR en dat is reden voor een feestje.
Dat wil zeggen dat je kunt genieten van de carrièremodus, My Team-modus en online kunt spelen tegen vrienden of willekeurige tegenstanders. Time Trials kun je uiteraard ook in VR spelen of natuurlijk een gewone Grand Prix racen. Verder is een gloednieuwe modus te vinden in F1 222, genaamd F1 Life.
f1 22 max verstappenf1654600476
Laatstgenoemde is vooral een hub om je eigen coureur aan te kleden met spullen die je gaandeweg je speelsessies vrijspeelt. Tevens kun je hier al je trofeeën bekijken en natuurlijk de supercars die je gaandeweg verzameld. Die wagens kun je vervolgens weer gebruiken in de Time Trials waardoor het rondje af is.
Eén van de modi die je dus in VR kunt spelen is online. Dat betekent dat je in theorie een virtuele baan vol met VR-coureurs hebt staan. Toch is dit geen verplichting, want het is ook een optie om de game tegen andere coureurs te spelen die zelf geen VR-headset hebben.

F1 22 in VR op beperkt aantal platformen

Dit is maar goed ook, want lang niet iedereen zal toegang hebben tot de VR-versie van F1 22. De game komt namelijk naar slechts vijf VR-platformen en die zijn allemaal op PC. F1 22 laat VR toe op de Valve Index, de Oculus Quest 2 via een Link Kabel, Oculus Rift S, HTC Vive en HTC Vive Cosmos.
De opvallende naam die ontbreekt is PlayStation VR. Daar komt de game helaas niet naar toe in VR. Ook opvolger PlayStation VR 2 die voor ergens in het komende jaar op de planning lijkt te staan, wordt niet ondersteund. Ontwikkelaar Codemasters heeft al bevestigd dat de game ook niet voor deze bril ontwikkeld wordt. Of dit op een later moment wel nog gebeurd, is voor nu de vraag.
Wat in ieder geval geen vraag meer is, is wanneer de headset zelf uitkomt. F1 22 verschijnt namelijk op 1 juli 2022 op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S en PC. Op dat laatste platform is waar je de VR-versie kunt checken.