Alles wat je over F1 22 moet weten!

Article
donderdag, 16 juni 2022 om 9:00
f1 22 headerf1654600328
Het Formule 1-seizoen is in volle gang en dat betekent natuurlijk ook dat er weer een nieuwe F1-game aan zit te komen. Wij hebben alles op een rijtje gezet wat je moet weten over F1 22!

Nieuw seizoen, nieuwe auto's

Een nieuw tijdperk in dit jaar ingegaan in de Formule 1. Hoewel de auto's nog steeds rondrijden met hybride-motoren, in het concept van de bolides helemaal op de schop gegaan. Geen ingewikkelde en complexe vleugeltjes zorgen meer voor het grootste gedeelte van de downforce, maar juist de vloer van de auto: het zogeheten 'ground effect'.
Door deze nieuwe auto's kunnen de coureurs elkaar beter volgen, wat zorgt voor spannende gevechten op de baan, zoals we dit seizoen al vaak hebben gezien - onder andere tussen titelkandidaten Max Verstappen en Charles Leclerc.
F1 22 blijft natuurlijk niet achter als het aankomt op de nieuwe Formule 1-auto's. In de racegame van Codemasters kan je dan ook gaan racen met de 2022-bolides en zelf ervaren hoe de coureurs nu over het asfalt moeten scheuren. Voor F1 22 zijn de physics dan ook aangepast om het gevoel van de nieuwe auto's zo goed mogelijk te simuleren.
f1 22 max verstappenf1654600476

Geen verhaalmodus, wel F1 Life

In F1 2021 konden spelers met een nieuw modus aan de slag, genaamd Braking Point. In deze verhaalmodus beleefde je de opmars van rookie Aiden Turner in de Formule 1. In F1 22 zal er alleen geen verhaalmodus zitten. Volgens Codemasters duurt het namelijk twee jaar om een verhaal te maken en is het dus niet mogelijk om de modus in elke F1-game te stoppen.
In plaats daarvan zit er wel een andere modus in F1 22. In F1 Life kan je namelijk de glamour van een Formule 1-coureur beleven. Zo kan je kleding voor je zelfgemaakte coureur aanpassen, maar ook al je trofeeën en supercars in je luxueuze huis tentoonstellen.
De supercars die je kan vrijspelen, waaronder de snelste roadcars van Ferrari, McLaren en Aston Martin, zijn niet alleen voor de show. Je kan de dure auto's namelijk ook gebruiken voor verschillende ritjes over de bestaande circuits. Wil je bijvoorbeeld testen hoe snel je bent met een supercar op het circuit van Silverstone of Zandvoort, dan is dat mogelijk.
f1 22 miami 05 4kf1651759997

Racen met een VR-bril voor je ogen

Een geliefde manier voor veel spelers van F1-games is door de titels met een racestuur en pedalen te spelen. Dan voelt het immers nog meer alsof je echt in een Formule 1-auto zit. Met F1 22 kan je die ervaring naar een nog hoger niveau tillen.
Codemasters heeft namelijk voor de nieuwe titel ondersteuning voor VR-brillen toegevoegd. Op die manier lijkt het alsof je echt naast coureurs als Verstappen en Hamilton racet. Pas alleen wel op dat je niet misselijk wordt wanneer je terecht komt in een crash en je auto over de baan vliegt.
Niet alle VR-brillen zullen te gebruiken zijn met F1 22. Zo zal er geen support zijn voor de PSVR en blijft de functie voorlopig exclusief voor PC-spelers. De Virtual Reality-brillen die officieel te gebruiken zijn in F1 22 zijn:
  • Valve Index
  • Oculus Quest 2
  • Oculus Rift S
  • HTC Vive
  • HTC Vive Cosmos
f1 22 miami 01 4kf1651759959

Nog een stukje realistischer

Kies je er niet voor om een VR-bril te gebruiken, dan zijn er alsnog nog meer opties om de ervaring realistischer te maken. Codemasters heeft namelijk een aantal nieuwe functies in F1 22 toegevoegd, waarbij de speler zelf kan kiezen om die aan of uit te zetten.
Waar in voorgaande games veel processen naast het racen waren geautomatiseerd, kan je in F1 22 zelf de formation lap rijden en de rondjes achter de safety car. Daarbij is het belangrijk om je banden goed warm te houden, zodat ze in de ideale window zitten als de race begint of weer van start gaat.
Ook kan je ervoor kiezen om zelf de pitstop te regelen. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat je niet te hard rijdt in de pitstraat en dat je op precies het goede moment de pitbox in rijdt. Doe je dat niet, dan kan dat een tijdstraf opleveren of een trage pitstop. Al die nieuwe opties zorgen dus veel elementen toe waarbij een race beslist kan worden, net zoals in het echt.
f1 22 miami 03 4kf1654600631

De releasedatum van F1 22

Kan je niet wachten om met F1 22 aan de slag te gaan, dan hoef je gelukkig niet lang meer te wachten. De release van de racegame staat namelijk gepland voor 1 juli. Het is ook mogelijk om nog iets eerder te gaan racen.
F1 22 zal namelijk uitgebracht worden in twee versies voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X: de standaard editie en de Champions Edition. Naast een berg unieke in-game items krijg je met de Champions Edition drie dagen eerder toegang tot F1 22, op 28 juni.