5 F1 2018 features die wij zouden willen zien

  Het is alweer bijna halverwege het Formule 1 seizoen en dat betekent maar één ding: de nieuwe Formule 1 game komt eraan. Nog niet alle details over de game zijn bekendgemaakt door ontwikkelaar Codemasters. Om ze een beetje te helpen, zetten wij vijf F1 2018 features op een rij die wij zouden willen zien in de game.

  Opstapklasses

  Ondanks dat Formule 1 games natuurlijk het meeste rondom de koningsklasse zelf moeten draaien, is het ook wel eens leuk om te kunnen racen in een van de vele opstapklasses. Hoe leuk zou het zijn als je, net als Nyck de Vries, kan instappen in een Formule 2 wagen en moet zien te bewijzen dat je een stoeltje in de Formule 1 verdient? Aangezien de races van de Formule 2 toch plaatsvinden op dezelfde circuits als de Formule 1, lijkt het niet de moeilijkste feature om aan de game toe te voegen.

  F1 2018 kan hierin een voorbeeld nemen aan de MotoGP games, die je de mogelijkheid geven om deel te nemen in de Moto2 en Moto3. De carrièremodus wordt hierdoor ook een stuk langer en zorgt voor meer afwisseling.

  Klassieke circuits

  In F1 2017 konden spelers al met enkele klassieke wagens over de huidige Formule 1 circuits rijden. Wij zouden het ook tof vinden als een van de F1 2018 features de mogelijkheid geeft om op een selectie van oude Formule 1 circuits te rijden. Denk bijvoorbeeld aan de oude Hockenheimring, of recentere circuits waar het Formule 1 circus niet meer op rijdt zoals Istanbul Park en Korea. Stuk voor stuk toppers die nooit vergeten mogen worden!

  Variatie in filmpjes

  Tussen de verschillende sessies in een raceweekend krijg je filmpjes te zien. Dat is al jaren in de Formule 1 games het geval. Deze filmpjes moeten je het gevoel geven dat je in de schoenen van de coureur staat.

  Het is daarom eigenlijk ook jammer dat er zo weinig variatie in deze filmpjes zit in de vorige F1 games. Hierdoor ben je ze na een tijdje wel beu en klik je ze snel door. Het zou mooi zijn als er dus meer variatie in deze filmpjes zou zitten, zodat je ook naast de baan jezelf meer een echte Formule 1 coureur kunt voelen.

  Neem als voorbeeld de podiumceremonies. Waar ze in de game nogal saai aanvoelen, is dat in het echt absoluut niet. Met een coureur als Daniel Ricciardo, die tijdens de podiumceremonies champagne uit zijn schoen drinkt of de Koninklijke familie van Monte Carlo een slokje aanbiedt, is het altijd wel feest en dat mist nog een beetje in de Formule 1 games. Hopelijk is dit een van de F1 2018 features!

  Coureurswissels

  In de FIFA games zijn transfers van spelers in de carrièremodus vanzelfsprekend, maar in de F1 games zeker niet. Dit heeft als gevolg dat je in F1 2017 na tien jaar van je carrièremodus nog steeds Felipe Massa naast je kunt hebben in een Williams. Niet echt iets waar je op zit te wachten, toch?

  Daarom zouden coureurswissels een goede toevoeging zijn aan F1 2018. Niet alleen krijg je zo meer afwisselingen tussen de seizoenen door, het geeft ook meer dynamiek aan het verdienen van contracten bij andere teams. En hoe leuk zou het zijn om Charles Leclerc in een Ferrari te zien, of gekker nog: Lewis Hamilton bij een team als Renault?

  Eigen team

  De laatste in de lijst met F1 2018 features die we graag willen zien is het kunnen opzetten van een eigen Formule 1 team. Toegegeven: dit is wel een onwaarschijnlijke feature, maar desondanks iets wat een goede toevoeging kan zijn. Zo zou het leuk zijn als je zowel manager als coureur kunt zijn bij je eigen team. Een soort kruising tussen Motorsport Manager en gewoon racen.

  Ontwikkelaar Codemasters brengt naast F1 2018 dit jaar ook een mobiele Formule 1 game uit. Het opzetten van een eigen team is een van de features die deze mobiele game gaat kennen. Dit opent hopelijk de deuren om het ook te implementeren in F1 2018.

  F1 2018 features die wij willen zien

  Dit was onze top 5 F1 2018 features die wij zouden willen zien. Op welke features in F1 2018 hopen jullie? Laat het ons weten in de reacties!

  F1 2018 komt 24 augustus uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij konden op de E3 alvast aan de slag met de game en onze bevindingen zijn te lezen in de special.

  F1 2018

  Verkijgbaar vanaf 24 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.