Jaarlijks brengt Codemasters de snelle wagens van Vettel, Verstappen, Hamilton, Ricciardo en de rest van de coureurs naar een digitale wereld, waarin zij racen tegen een onbekende. Een echte onbekende, die compleet nieuw is in de wereld van het F1 racen. En toevallig blijk jij dat te zijn.

Eigen racer

In de carrièremodus kun je net zoals in F1 2017 je eigen naam en land voor oorsprong kiezen, maar deze keer ook een audionaam. Voorkomende namen als David, James of Thomas zal je dan ook via je oortje in de wagen horen. Verwacht trouwens niet een lijst met Nederlandse namen, aangezien Codemasters al heeft aangegeven dat alleen Britse namen er in voorkomen.

Behalve deze leuke toevoeging, heeft de ontwikkelaar ook meer de focus gelegd op de karakters buiten de auto. Want op het circuit ziet het er altijd wel flets uit in de F1-games, maar daarbuiten was het niet altijd schitterend. De lichamen van de rijders zijn aangepast, zien er levendiger uit, evenals dat je meer details in het publiek ziet en de wolken in de lucht of de zon.

In F1 2017 waren de tussenfilmpjes volgens onze Sebastiaan rechtstreeks overgenomen uit diens voorloper en Codemasters heeft aangegeven dat dit anders wordt in F1 2018. Niet meer constant hetzelfde zien, maar diverse tussenstukjes met een nieuwe sportjournalist genaamd Claire die jouw carrière van dichtbij volgt.