Snorren in games - Zeven iconische karakters met gezichtsbeharing

  Het redden van de wereld of je geliefde gaat niet zonder slag of stoot en je wilt daarom voorbereid op pad gaan. En waarom zou je dan niet meteen goed gestyled de deur uitgaan? Een outfit doet veel, maar wat te denken van een imponerend stukje gezichtsbeharing? Vandaag kijken we naar zeven verschillende snorren in games!

  Mario (Mario-franchise)

  We trappen de lijst af met een van de meest iconische gamekarakters die de industrie rijk is: Mario. Deze goedgesnorde loodgieter heeft een dagtaak aan het bevrijden van Princess Peach en het beschermen van Mushroom Kingdom, maar dat doe je natuurlijk niet zonder dat je goedverzorgd de deur uitstapt. Een goede snor zit trouwens in de familie, want Mario is zeker niet de enige.

  Zo is zijn bloedeigen broer Luigi ook de trotse eigenaar van een fikse snor onder de neus, maar ook Wario, Waluigi en trouwe dienaar Toadsworth zijn goede concurrenten tegenover de in het rood met blauw gehulde loodgieter. Toch blijft Mario bovenaan staan, omdat de held nou eenmaal de grote celebrity is binnen het koninkrijk. Met deze kennis op zak zal het lastig worden om bij het volgende potje Mario Kart 8 Deluxe niet te letten op alle prachtige snorren die met hoge snelheid op je scherm tevoorschijn komen.

  Doctor Ivo "Eggman" Robotnik (Sonic-franchise)

  En van de Mushroom Kingdom gaan we naar de wereld van Sonic. De games met de supersnelle blauwe egel in de hoofdrol staan bekend om de intense actie die de platformtitels met zich meebrengen, maar ook om de iconische vijand van Sonic en zijn kompanen kun je niet heen. Doctor Eggman laat in bijna elke titel binnen de franchise van zich horen en dat voorspelt dikwijls weinig goeds.

  Naast dat je de kwade professor gemakkelijk herkent aan zijn nogal ronde vormen, valt het ook meteen op dat de man een imponerende snor op zijn gezicht geplakt heeft zitten. Met een flinke spanwijdte weet Eggman iedereen de stuipen op het lijf te jagen, of heeft dat toch meer te maken met de gekke plannen die hij altijd uitvoert?

  Sergeant Major Avery Junior Johnson (Halo-franchise)

  Het is wellicht de meest bekende franchise die zijn oorsprong vindt op de Xbox-consoles van Microsoft: Halo. De avonturen met Master Chief staan in het geheugen van miljoenen fans gegrift, maar de supersoldaat kan natuurlijk niet alles in zijn eentje oplossen. Daarom heeft hij een aantal trouwe compagnons om zich heen vergaard. Een van hen is de altijd goedgebekte sergeant Avery Johnson.

  De man is niet alleen een goede gesprekspartner voor Chief, maar helpt ook zeker mee in de strijd tegen de altijd gemene Covenant. Dat de man ook nog eens een hele kekke snor met zich meedraagt, dat zijn natuurlijk alleen maar bonuspunten.

  Peppy Hare (Star Fox-franchise)

  Naast Mario en Peach heeft Nintendo nog veel meer helden in haar portfolio zitten. Want wie redt het universum van al het kwaad in de wereld? Jazeker, Star Fox! De vos vliegt met zijn Arwing van hot naar her om iedereen te kunnen beschermen.

  Maar een goede strijder heeft natuurlijk een net zo'n goede partner nodig en die hulp krijgt Fox van Peppy Hare. Dit oude en wijze konijn geeft de juiste informatie door om elk gevecht tot een goed einde te brengen. Dat de man ook nog eens een prachtige snor met zich meedraagt, laat goed zien hoeveel wijsheid de man bezit. Star Fox is zeker weten een vette Nintendo-serie, maar de prachtige snor van Peppy is de kers op de spreekwoordelijke taart.

  Master Onion (PaRappa the Rapper-franchise)

  Een snor die direct overgaat in de wenkbrauwen. Klinkt raar, niet? Nou Master Onion uit PaRappa the Rapper is de hipster die deze creatie op zijn gezicht meedraagt. Tijdens de vele rapsessies die je houdt in de game is het natuurlijk erg lastig om geconcentreerd te blijven als er zo'n gigantische snor op je beeld wordt geprojecteerd.

  Dat de goede man PaRappa ook wat karate-moves aanleert, is natuurlijk een leuk gegeven. Zo leert de jonge protagonist uit de games toch nog wat extra's naast het rappen. Maar de vraag blijft: hoeveel blijft er in het geheugen zitten als je constant afgeleid wordt door de partij gezichtsbeharing van Master Onion?

  Andrew Ryan (BioShock-franchise)

  Dan een game met een wat meer grimmige toon. BioShock is een mysterieuze game waarin het ontdekken van de onderwaterwereld van Rapture centraal staat. Als enige overlevende van een vliegtuigcrash kom je hier terecht en al snel begin je de geheimen van de stad te ontrafelen. Zo kom je ook meer te weten over de stichter van Rapture: Andrew Ryan.

  Dat de man belangrijk is geweest voor de stad moge duidelijk zijn, maar ook in het verhaal van de game speelt Ryan een grote rol. We zullen niet alles verklappen, maar vroeg of laat krijg je in ieder geval de mogelijkheid om de prachtig onderhouden snor van de man in het echt te aanschouwen. Rapture is een stukje puur architectonische kunst, maar zijn gezichtsbeharing mag er ook zeker wezen.

  Captain John Price (Call of Duty-franchise)

  Toch kan er maar een de winnaar zijn en onder de gesnorde gamekarakters is dat toch Captain John Price uit de uiterst bekende Modern Warfare-reeks. In de games vecht je menig gevecht uit aan de zijde van deze veteraan en de man is dan ook niet vies van een slachtpartij. Hij mag dan ook zeker een leermeester genoemd worden.

  Maar zijn vechtkunsten zijn niet de enige manier waarmee hij vriend en vijand imponeert. De prachtige snor die hij bezit, is minstens net zo indrukwekkend. Het is dan ook niet zonder reden dat John Price voorkomt in het lijstje met snorren in games.

  Snorren in games - Welke snor is jou het meest bijgebleven?

  Dit zijn naar onze mening de meest indrukwekkende snorren die je in het gaminglandschap terug kunt vinden. Is er nou een besnorde held of vijand die volgens jou ook thuishoort in het rijtje? Laat het dan zeker weten in de reacties hieronder!

  Star Fox Zero

  Verkijgbaar vanaf 22 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.