De laatste keer dat er in een Formule 1 game historische content werd gestopt, was in F1 2013. Deze modus werd destijds goed ontvangen. Toch was deze niet erg uitgebreid met slechts tien coureurs, vijf auto's en vier circuits. In F1 2017 krijgt de klassieke modus een grotere rol in het spel.

Op de Formule 1 kalender hebben in het verleden enkele iconische circuits gestaan. Circuits die een uitdaging zijn om op te racen. Deze F1 2017 historische circuits willen wij graag in de game zien!

5. Brands Hatch

Dit iconische Formule 1 circuit heeft in de historie van de sport 12 keer op de kalender gestaan. Op het Engelse circuit werd voor de laatste keer in 1986 een race gereden. Toch wordt het circuit nog regelmatig gebruikt in andere raceklassen.

Op het hedendaagse circuit wordt onder andere Formule 3 en de Britse touringcar kampioenschappen gereden. Het bijna vier kilometer lange circuit wordt dus nog steeds goed gebruikt. Oud-Formule 1 coureur Gehard Berger noemde Brands Hatch ooit het beste circuit ter wereld.

Brands Hatch bestaat uit 9 bochten, waarvan bocht 1, Paddock Hill Bend, de meest populaire is. De bocht moet je goed aansnijden, want de flauwe rechterbocht duikt naar beneden, waardoor je veel snelheid kunt meenemen. Als je een klein foutje maakt sta je zo met de auto in de grindbak.

Het circuit kwam eerder al voor in de F1 2013 klassieke modus. Ook in Project CARS, Forza Motorsport 6, en het aankomende Gran Turismo Sport kun je zelf op het circuit racen.