Een nieuw pareltje op Netflix: The Life Ahead

Article
vrijdag, 06 november 2020 om 15:00
netflix media centerf1604658380
In de maanden waarin de wereld wordt geteisterd door een virus kent Netflix haar hoogtijdagen. Maar Netflix laat deze kans ook niet onbenut en investeert flink. En gelukkig kiest Netflix voor over het algemeen meer voor de kwaliteit in plaats van de kwantiteit. En ook nu weer, vanaf half november kunnen we genieten van de prachtige dramafilm: The Life Ahead.

Netflix gaat voor kwaliteit

De nieuwe serie The Life Ahead zit is een prachtige meeslepende dramafilm: The Life Ahead is een Italiaanse film, die in Nederland vanaf vrijdag 13 november te zien is. En deze Netflix film is ook zeker niet de eerste film of serie die Netflix publiceert die tegen het arthouse aan zit. Zo kunnen we sinds kort genieten van de arthouse serie The Queens Gambit, de indrukwekkende Spaanse miniserie Someone Has to Die of wat dacht van je van de prachtige boekverfilming van Rebecca?

Gebaseerd op een klassieke roman

De film The Life Ahead is gebaseerd op de Roman La vie devant soi, ook wel bekend onder de Engelse naam: The Life Before Us. Naast deze film is er afgelopen jaar in Zuid-Korea ook een serie uitgekomen genaamd: Nodody Knows. Deze Aziatische serie is ook geïnspireerd op de bekende roman. Het boek werd in 1975 geschreven door de Parijzenaar Romain Gary.

Waar gaat het klassieke verhaal over?

De serie vertelt het inspirerende verhaal van Madame Rosa en speelt zich af aan de Italiaanse kust. Madame is een overlevende van de holocaust en vult nu haar dagen met haar kinderdagverblijf. Op een dag neemt ze de twaalfjarige Momo op. Momo is een straatkindje dat Madame eerder nog had overvallen. De twee krijgen een bijzondere verstandhouding met elkaar in een toch al bijzondere situatie.
netflix mediaf1604658411

De filmrentree van een 86-jarige Italiaanse actrice

De absolute hoofdrol in de film is voor Sophia Loren. Loren heeft in The Life Ahead de rol van Madame Rosa op zich gekregen. Loren werd al in 1934 geboren in Italiaanse hoofdstad Rome. Ze heeft zich in eigen land weten te ontwikkelen tot echte filmster en is al sinds begin de jaren ’50 te zien in de Italiaanse cinema. Met The Life Ahead maakt Loren na jaren van afwezigheid haar rentree op het witte doek. In 1962, ruim 58 jaar geleden wist Loren een Oscar te bemachtigen met haar hoofdrol in de film La ciociara. Daarnaast zijn in de film ook wat relatief onbekendere acteurs te zien zoals: Abril Zamora, Ibrahima Gueye, Renato Carpentieri en Babak Karimo.

De boekentoer van Netflix

Hoe de nieuwe Netflix film The Life Ahead het gaat doen moeten we nog even afwachten, maar het is zeker niet de eerste boekverfilming die Netflix de laatste tijd brengt. En over het algemeen zorgen deze boekverfilmingen voor mooie cinematografie. De eerdergenoemde film Rebecca en de serie The Queen’s Gambit zijn ook geïnspireerd op een boek. Maar ook bijvoorbeeld de nieuwste Netflix film Hillbilly Elegy is gebaseerd op een bekend boek. Genoeg om naar te kijken in deze coronamaanden in elk geval.

Populair Nieuws