Resident Evil Village brengt ray tracing op PS5

News
vrijdag, 06 november 2020 om 15:30
resident evil villagef1591910857
De nieuwe instellling in de Resident Evil-familie zal nieuwe features brengen naar de PS5. Resident Evil Village beschikt namelijk over ray tracing en hele snelle laadtijden.

Resident Evil Village brengt ray tracing

Op de officiële PlayStation-pagina van de game kunnen we lezen dat Resident Evil Village op PS5 onder andere ray tracing krijgt. Dit is een vrij nieuwe technologie, waarmee licht op een realistische manier vanaf oppervlaktes reflecteert. Naast ray tracing zullen de adaptive triggers en haptic feedback van de DualSense-controller worden gebruikt.
In hoeverre we dit gaan zien is nog niet duidelijk. Ook zal Resident Evil Village gebruikmaken van de extreem snelle laadtijden op PS5. Resident Evil Village zal dynamisch in 4K draaien, wat gepaard gaat met prachtige HDR. Village is het achtste deel uit de franchise. In dit deel zien we bijvoorbeeld Chris Redfield uit de originele Resident Evil-game.
resident evil village ps5 screenshot 03 24jul20f1604661159

Het verhaal van Resident Evil Village

De titel draait om het personage Ethan Winter die naar het koude Louisiana reist om zijn vermiste vrouw op te sporen. Hier stuit hij alleen op rare en mysterieuze figuren. Resident Evil Village zal net als RE7 zich afspelen in een first-person-perspectief. De titel zal ergens in 2021 uitkomen voor PS5, Xbox Series X en Series S en PC.
Zijn jullie van van de Resident Evil-franchise? Laat het ons weten in de comments. Vertel ook gelijk welk deel jouw favoriet is en waarom.