Dit is wanneer je aan de slag kan met Call of Duty Modern Warfare 2

Article
zaterdag, 10 september 2022 om 10:00
call of duty modern warfare 2 ghost headerf1655288979
Call of Duty-fans kunnen binnenkort weer aan de slag met een nieuwe titel in de reeks. Maar er zijn veel verschillende momenten waarop je met Call of Duty Modern Warfare 2 aan de slag kan. Dit zijn ze allemaal op een rijtje.

16 september

De allereerste keer dat je aan de slag kan gaan met Call of Duty Modern Warfare 2 dit jaar is van 16 september tot en met 20 september. Dan vindt namelijk de eerste beta-test plaats voor de multiplayer modus van de game.
Deze test is wel exclusief voor spelers op de PlayStation 4 en 5, ondanks dat Microsoft bezig is met de overname van Activision Blizzard. Wil je meteen vanaf 16 september aan de slag gaan, dan moet je wel een pre-order hebben geplaatst voor Call of Duty Modern Warfare 2. Vanaf 18 september wordt het een open beta, zodat alle spelers op de PlayStation consoles met de game aan de slag kunnen gaan.

22 september

Het volgende moment dat spelers aan de slag kunnen gaan met de nieuwe Call of Duty is 22 september. Dat vindt namelijk alweer de tweede beta-test plaats, die duurt tot en met 26 september. Deze keer is de test alleen voor alle platformen, zodat ook fans op PC, Xbox One en Xbox Series X/S een voorproefje kunnen krijgen.
Net zoals de eerste test kan niet meteen iedereen deelnemen. De eerste twee dagen worden de servers namelijk gereserveerd voor spelers met early access en vanaf 24 september kunnen écht alle spelers de game spelen. Je hebt dan dus drie dagen de tijd om te bepalen of je de aankoop van Call of Duty Modern Warfare 2 het waard vindt.
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926

20 oktober

Dat de eerste twee mogelijkheden om Call of Duty Modern Warfare 2 te spelen voor de multiplayer zijn, is niet zo vreemd. Het is namelijk geen geheim dat veel spelers de games kopen puur voor de multiplayer modi. Bovendien is een beta-test natuurlijk belangrijk om te kijken of de servers alle spelers aan kunnen.
Nieuwe Call of Duty releases zijn voor sommige spelers alleen een lastige puzzel. Er zijn namelijk zeker fans van de singleplayer campagnes en het is ook een goede manier om de mechanics onder de knie te krijgen. Maar ondertussen wil je niet te ver achter raken op de andere spelers die meteen beginnen met de multiplayer.
Daarom heeft Activision Blizzard besloten om spelers de mogelijkheid te geven om al eerder te beginnen met de campagne van Call of Duty Modern Warfare 2. Op 20 oktober kan je al aan de slag met de singleplayer, maar alleen als je een pre-order hebt geplaatst voor de digitale versie van de game.

28 oktober

Na al die momenten om de game vroegtijdig te spelen, is het op 28 oktober dan eindelijk zover: de officiële release van Call of Duty Modern Warfare 2. Op dat moment zullen alle modi speelbaar zijn, van de campagne en multiplayer tot aan andere modi die ontwikkelaar Infinity Ward heeft toegevoegd.
Zo kunnen spelers sowieso weer een Spec Ops-modus verwachten, die ook aanwezig was in de vorige game van Infinity Ward. Dat heeft Activision Blizzard eerder al bevestigd. Daarbij heeft de uitgever ook laten weten dat het een ‘geëvolueerde’ versie van Spec Ops is. Wat dat precies inhoudt, dat wordt later bekendgemaakt.
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436

Nog meer Call of Duty onderweg

Call of Duty Modern Warfare 2 is niet de enige game in de reeks die we kunnen verwachten dit jaar. Infinity Ward heeft het behoorlijk druk, want de studio werkt ook aan Call of Duty Warzone 2 - de sequel op de enorm populaire battle royale shooter.
Warzone 2 moet ook in 2022 uitkomen, al is er nog geen officiële releasedatum bekend. Wel lijkt de release gelekt te zijn, want in een intern document staat dat Call of Duty Warzone 2 op 16 november uitgebracht wordt.