De 5 beste gaming headsets om nu voor de PS5 te scoren

Article
zaterdag, 10 september 2022 om 8:00
pxl 20220907 152443035f1662564402
Met de PlayStation 5 heeft Sony extra ingezet op audio, om dat gedeelte ook naar de volgende generatie te tillen. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om een goede headset te gebruiken voor de next-gen console. Dit zijn de 5 beste gaming headsets die je nu voor de PS5 kan halen!

JBL Quantum 810 Wireless

JBL timmert met de Quantum-lijn de laatste tijd hard aan de weg en het bekende audiomerk brengt nu een nieuw vlaggenschip uit: de JBL Quantum 810 Wireless. Deze gaming headset zit vol met features, die gamen op de PS5 een waar plezier maken.
Zoals de naam al doet vermoeden werkt de headset helemaal draadloos en kan je verbinding maken via de USB-dongle of via bluetooth. Het werkt eenvoudig en binnen een handomdraai ben je connected. Wat ook ontzettend fijn werkt is de Active Noise-Cancelling (ANC), die je met een druk op de oorschelp in- of uitschakelt. Met de functie ingeschakeld worden alle vervelende omgevingsgeluiden geneutraliseerd en kan je je helemaal focussen op je favoriete games.
Natuurlijk is de geluidskwaliteit van een gaming headset ook belangrijk en wat dat betreft zit je bij een fabrikant als JBL wel goed. Dankzij de JBL Quantum Surround-technologie heb je het gevoel dat je midden in de actie zit. Hoor iedere voetstap en weet exact waar je vijanden zich bevinden doordat alle geluiden in 3D om je heen te horen zijn.
Voor de JBL Quantum 810 Wireless moet je 149,99 euro betalen, maar je kan ook kans maken op de headset in het JBL Quantum Dive in Challenger toernooi - naast een dikke geldprijs van 1500 euro! Tijdens het toernooi op Gameforce nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op in verschillende games, onder leiding van Morrog en Paraduze.
Wil je onderdeel uitmaken van het team? Dan kan je op 11 september meedoen aan de pre-qualifiers in Call of Duty Warzone en Fortnite. Voel je je meer thuis in Rocket League, dan kan je aan die kwalificatie-ronde meedoen op 18 september.
pulse 3d headset ps5 midnight blackf1631805751

Sony Pulse 3D Wireless

Je kan natuurlijk niet met next-gen audio komen en vervolgens niet zelf op de proppen komen met een gaming headset. Daarom heeft Sony tegelijkertijd met de PS5 de Pulse 3D Wireless headset gelanceerd, die qua ontwerp perfect past bij de console - mits je je PlayStation 5 hebt gekleurd in één van de nieuwe covers.
De Sony Pulse 3D Wireless maakt ideaal gebruik van het zogeheten Tempest 3D Audio, waarmee geluiden accuraat worden geplaatst. Regent het bijvoorbeeld in een game, dan zal de headset je laten denken dat je daadwerkelijk middenin een regenbui staat. Vanaf de buitenkant is het niet te zien, maar de Pulse 3D heeft ook een ingebouwde microfoon om te communiceren met je vrienden in een Party.
Qua comfort is de headset van Sony redelijk goed, al kan het niet opboksen tegen de meeste andere modellen op deze lijst. Het probleem ligt hem met name in het feit dat de oorkussens vrij klein zijn en dus niet voor iedereen even goed passen. Maar voor de prijs mag je niet teveel klagen.
steelseries nova arctis pro spatial audiof1657552693

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Op het gebied van gaming headsets is Steelseries al jaren marktleider en dat is niet zonder reden. Elk jaar komt de Deense fabrikant namelijk weer met een nieuwe lijn sterke headsets, met deze keer de Steelseries Arctis Nova Pro Wireless als vlaggenschip.
Wat meteen opvalt aan de gaming headset is de GameDac die je erbij krijgt. Dit kleine apparaatje kan je aansluiten op je PlayStation 5 en kan dienst doen als volumeregelaar en je kan er de frequency response mee aanpassen, de klank van de headset. Wil je bijvoorbeeld meer bas hebben in je game of de boel juist omlaag schalen, dan kan je dat met de GameDac doen. De Parametric EQ vergt even wat oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan je alles naar eigen smaak aanpassen.
Daarnaast heeft Steelseries ook andere, handige features aan de Arctis Nova Pro Wireless. Net zoals de JBL Quantum 810 Wireless kan je bijvoorbeeld ANC gebruiken en de balans tussens audio van spelers en de game zelf aanpassen. Voor dat totaalpakket moet je alleen wel diep in de buidel tasten, want de headset is zeker niet goedkoop!
audeze penrosef1662564653

Audeze Penrose

Wie denkt aan gaming headsets, zal waarschijnlijk niet snel denken aan Audeze. Sterker nog, de naam zal bij velen waarschijnlijk niet eens een belletje doen rinkelen. Het Amerikaanse bedrijf maakt namelijk voornamelijk koptelefoons voor audiofielen, met prijskaartjes die al snel in de duizenden euro's terechtkomen.
De Audeze Penrose is toch echt een gaming headset, ondanks dat het model gebruik maakt van een zogeheten planar magnetic driver. Deze drivers gebruiken magneten om een flinterdun membraan heen en weer te bewegen om geluid te produceren. Dankzij die technologie kan de bas extreem laag worden geproduceerd, zonder distortion.
De Penrose is gemaakt met consoles in het achterhoofd, in tegenstelling tot alle andere modellen van Audeze, waardoor de headset gemakkelijk is te koppelen aan je PlayStation 5. Het apparaat heeft geen ANC of 3D audio, maar de geluidskwaliteit maakt dat meer dan goed.
sony inzone h9f1662564794

Sony Inzone H9

Hoewel de Pulse 3D Wireless headset al vrij populair is, heeft Sony eerder dit jaar besloten om een nieuwe lijn gaming headsets te lanceren die specifiek voor de PS5 zijn gemaakt. De Sony Inzone H9 is het topmodel van de line-up.
Net zoals de Pulse is de Inzone H9 duidelijk een gaming headset die is ontworpen met de PlayStation 5 in het achterhoofd. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook als het aankomt op de features. Zo kan je natuurlijk genieten van Tempest 3D Audio en heeft Sony deze keer ook gezorgd voor Active Noise-Cancelling, zodat je helemaal op kan gaan in de game. Moet je overigens wel even snel met iemand in je omgeving praten, dan kan je schakelen naar Ambient Sound Mode, zodat je alles kan verstaan met je headset op je oren.
Sony heeft daarnaast ook gezorgd voor een flinke accu. Zo kan je 32 uur achter elkaar gamen, zonder dat je de headset hoeft op te laden. Dat is niet zoveel als de 43 uur van de JBL Quantum 810 Wireless, maar genoeg om je geen zorgen te hoeven maken tijdens het gamen. Voor de verbeterde gaming headset van Sony moet je alleen wel een stuk dieper in de buidel tasten dan voor de Pulse 3D Wireless.
Dit artikel is in samenwerking met JBL.