DICE Award winnaars - Alle grote kanshebbers op een rijtje!

  In februari is het weer zover. De jaarlijkse DICE Award winnaars (niet te verwarren met studio DICE) worden weer bekendgemaakt. Welk spel mag zich Game of the Year noemen en wie winnen er binnen de andere 23 categorieën? Wij zetten de 10 grote kanshebbers op een rijtje!

  10. Cuphead

  Moeilijke games zijn er tegenwoordig in overvloed. Ook vorig jaar kwamen er weer titels naar buiten waarbij de controllers door de kamer vlogen en scheldwoordenboeken open werden geslagen. Cuphead kreeg in onze Cuphead review een welverdiende 8.5, grotendeels door het uitdagende karakter.

  De game maakt dit jaar niet alleen kans op de prijs voor algehele Game of the Year, maar ook die voor beste animaties, mooiste artstijl in een game, die voor de tofste muziek en die voor beste actiespel van 2017. Het zou ons niets verbazen als Cuphead alle prijzen in de wacht sleept!

  9. Call of Duty WW2

  In de categorie beste actiespel van het jaar, krijgt Cuphead wel concurrentie van deze nummer negen in de lijst met mogelijke DICE Award winnaars. Het meeste recente Call of Duty spel gaat namelijk terug naar de roots en brengt veel gamers talloze uren knalplezier.

  In onze Call of Duty WW2 review kan je lezen dat ook dit spel een 8.5 kreeg, met als voornaamste minpunt het karige aantal multiplayer maps. Dat neemt niet weg dat er flink kan worden geknald en het logisch is dat Call of Duty ook dit jaar meedingt naar de prijs voor beste actiespel. Ook maakt de titel kans op de prijs voor beste muziek en beste online ervaring.

  8. PlayerUnknown’s Battlegrounds

  Battle Royale games zijn niet meer weg te denken. Naast titels als Fortnite en H1Z1 is de bekendste naam PlayerUnknown’s Battlegrounds, ofwel PUBG. Dat de game kans maakt om zich bij de DICE Award winnaars te scharen, is dan ook niet geheel onverwacht.

  Niet alleen maakt het spel kans op de prijs voor algemene Game of the Year, maar ook die voor beste online gameplay, beste shooter en het beste gamedesign. Want naast een adrenaline-aanmakend spel, is het concept van PUBG doodeenvoudig. Overleven in een steeds kleiner wordende arena. Simpel doch doeltreffend!

  7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Ook voor fans van alles dat met Nintendo te maken heeft, is er kans op gejuich. Breath of the Wild dingt mee naar spel van het jaar. Daarnaast maakt de titel kans op maar liefst 5 andere prijzen, waaronder die voor beste artstijl, beste avontuurgame, de grootste technologische vooruitgang in een game en het beste gamedesign.

  Als je kijkt naar het spel is dat ook wel te verantwoorden. De prachtige getekende wereld waarin Link naar hartenlust rond kan lopen, van hoge bergen paragliden en vijanden op de meest vreemde manieren uit kan schakelen. Niet voor niets kreeg het spel een 9.8 in onze The Legend of Zelda Breath of the Wild review!

  6. Hellblade: Senua’s Sacrifice

  Bij de Game Awards 2017 werd al duidelijk dat Hellblade: Senua’s Sacrifice in de smaak viel bij het publiek. Met prijzen voor onder meer beste muziek, beste voice-over en beste game met impact door keuzes, regende het al complimenten voor studio Ninja Theory.

  Ook voor de DICE Awards vallen de meeste nominaties voor Hellblade binnen dezelfde categorieën. Zo kan het spel de prijs krijgen voor beste verhaal, beste personage en mooiste artstijl. Ondanks de concurrentie binnen deze thema’s, verwachten we dat Hellblade er met minstens één prijs vandoor gaat.

  5. Wolfenstein 2: The New Colossus

  2017 was ook het jaar van de terugkeer van BJ Blazkowicz als naziknaller. In zijn laarzen blaas je je een weg door Duits-Amerika en probeer je de orde zo goed mogelijk te herstellen. Ofja, eigenlijk creëer je alleen maar chaos en vliegt het bloed en de ledematen je om de oren. Memorabel genoeg voor velen, waardoor het spel kans maakt op flink wat prijzen.

  De prijzen voor beste muziek (opzwepende metal, net als in DOOM) en beste actiegame liggen voor de hand, maar de derde categorie iets minder. Het verhaal in Wolfenstein 2 was behoorlijk ver te zoeken (in tegenstelling tot The New Order), maar toch maakt het spel kans om bij de DICE Award winnaars te komen voor het hebben van het beste verhaal. Met concurrentie van onder andere Hellblade en Horizon Zero Dawn, lijkt die kans niet echt heel groot.

  4. Destiny 2

  Een game die ook meedingt naar een plaats tussen de DICE Award winnaars is Destiny. Ondanks dat het spel deze keer wel naar de PC kwam, kwam het cijfer op dezelfde 8.5 uit in onze Destiny 2 review als voorganger Destiny. Best logisch, aangezien het grootse punt van kritiek de afwezigheid van vooruitgang was.

  Destiny 2 maakt bij de DICE Awards kans op de titels voor beste geluidsdesign, beste online spel en het beste actiespel. Laatstgenoemde gaat hoogstwaarschijnlijk naar PUBG of Call of Duty, maar wij zien de prijs voor beste online spel nog wel naar het actiespel van Bungie gaan.

  3. Uncharted: The Lost Legacy

  Waar de nominatie voor beste verhaal voor Wolfenstein 2 misschien niet voor de hand lag, kan het nog gekker. Uncharted: The Lost Legacy maakt namelijk kans op de DICE Award voor beste uitgewerkte personage. En dat terwijl wij allerminst onder de indruk waren van Chloe in onze Uncharted: The Lost Legacy review.

  Waar we ons wel in konden vinden, was het grafische spektakel dat de game biedt. Niet vreemd dan ook dat de DICE Award voor beste animatie de kant Naughty Dog op kan gaan. En, zoals het een Uncharted titel beaamd, die voor beste avontuurgame. Met of zonder Nathan, het idee van archeoloogje spelen blijft prima aanwezig.

  2. Divinity: Original Sin 2

  Het zal niemand verbazen dat Divinity: Original Sin kans maakt op prijzen. In tegenstelling tot de meeste andere titels in deze lijst met mogelijke DICE Award winnaars, maakt Divinity slechts kans op één prijs. Maar de award voor beste roleplaying game is zo goed als zeker binnen.

  Directe concurrentie komt in de vorm van NieR: Automata, Persona 5 en Shadow of War, maar grote kans dat die het niet halen bij Original Sin 2. Met alle keuzes, vrijheid en mogelijkheden die je in de game krijgt, zou het gek zijn als het spel niet als winnaar uit de bus komt.

  1. Horizon Zero Dawn

  Er kan er maar één de beste zijn en dit jaar is dat een spel met een Nederlands tintje. Van de hand van Guerrilla Games is dat namelijk Horizon Zero Dawn. Met het mens versus machine thema wist de game niet alleen prijzen binnen te slepen voor het gameconcept, maar zelfs een heus Gouden Kalf.

  Met welgeteld tien nominaties, is Horizon Zero Dawn dé grootste kanshebber tijdens de DICE Awards. Behalve de eer voor beste spel van het jaar, kunnen onder andere ook prijzen worden gewonnen voor beste personage, beste animaties, beste muziek, beste verhaal en beste avontuurgame. Dat kan dus nog best eens lastig worden voor Uncharted: The Lost Legacy!

  Wie worden voglens jullie dit jaar de DICE Award winnaars?

  Tot zover onze voorspelling van de grote DICE Award winnaars it jaar. Aangezien er een aantal sterke games zijn die binnen één categorie strijden om de titel, willen we graag weten wie er volgens jullie met de prijzen van door gaan. Laat het ons weten in de comments!

  Cuphead

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.