Deze series moet je deze zomer in de gaten houden

Article
vrijdag, 24 mei 2024 om 17:00
Het is weer bijna zomer en dat brengt voor veel mensen de nodige vrije tijd met zich mee. Je bent misschien geneigd om die buiten door te brengen, maar daar is het steeds vaker eigenlijk te warm voor. Binnen kun je je de komende maanden gelukkig vermaken met deze series.

The Acolyte

Sinds 2019 hebben we heel wat Star Wars-series mogen zien. De meeste daarvan spelen zich af in een tijdperk dat al enigszins bekend is, of in ieder geval bekend voelt. The Mandalorian is niet al te lang na Return of the Jedi, Obi-Wan Kenobi een jaar of 10 voor A New Hope. Maar The Acolyte gaat het anders aanpakken.
Die serie speelt zich namelijk af in de laatste dagen van de High Republic, ongeveer 100 jaar voor The Phantom Menace. Fervente lezers zullen dit tijdperk vast al kennen, maar het is voor het eerst dat een live-action Star Wars-project het in beeld brengt. Een mystery-thriller in een nog onbekend tijdperk levert ongetwijfeld een interessante serie op.
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075

House of the Dragon seizoen 2

Game of Thrones maakte zich in zijn laatste uren niet meer zo geliefd als in de vroege seizoenen. Maar de prequel trok toch veel kijkers, die er bovendien best over te spreken waren. Seizoen 1 liet alleen nog niet veel zien van de beloofde burgeroorlog van de Targaryens.
House Of The Dragon - Seizoen 1 (4K Ultra HD Blu-ray) (Steelbook) Image
House Of The Dragon - Seizoen 1 (4K Ultra HD Blu-ray) (Steelbook)
EUR54.8
Op voorraad
Koop op bol.
Maar die brak wel uit in de laatste afleveringen van seizoen 1 en dus kan het conflict beginnen. De Dance of the Dragons wordt deze zomer uitgebreid in beeld gebracht in het tweede seizoen. Weet jij al voor welke kant je kiest?

The Boys seizoen 4

Een superheld is een mooi idee, maar wie echt superkrachten heeft zou waarschijnlijk een stuk meer zelfingenomen zijn. Dat laat The Boys zien tot in het extreme: bijna niets is te gortig om te laten zien in de satirische superhelden-serie op Prime Video. Over maar een paar weken gaat het vierde seizoen van start.
Dat belooft bovendien spannend te worden, want de zaken staan er niet goed voor. Homelander is praktisch aan de macht in de VS en de vooruitzichten voor Billy Butcher zijn niet geweldig. Seizoen 4 belooft dus veel drama, wat ongetwijfeld gepaard gaat met de nodige schokkende beelden.

The Umbrella Academy seizoen 4

Netflix beweert succesvolle series niet te cancellen, maar daar denken veel kijkers anders over. Om de haverklap sneuvelt er een serie die juist best wel wat fans had. Soms lijkt het wel alsof alleen Stranger Things mag doen waar het zin in heeft.
Maar dat is niet helemaal het geval, want ook The Umbrella Academy krijgt de kans om een echt einde te maken aan de serie. Veel informatie over wat we van het laatste seizoen kunnen verwachten hebben we helaas niet, maar het gaat niet lang meer duren voor we het met eigen ogen kunnen zien. Het laatste seizoen verschijnt in zijn geheel op 8 augustus.

The Rings of Power seizoen 2

Twee jaar geleden gingen HBO en Amazon de strijd met elkaar aan in het fantasy-genre. Ook deze zomer zijn zowel House of the Dragon als The Rings of Power weer allebei te zien, al is het dit keer niet praktisch tegelijk. The Rings of Power begint namelijk op 29 augusus, terwijl HBO kiest voor een vroegere releasedatum.
The Rings of Power wordt misschien niet gezien als een echt fantastische Lord of the Rings-serie, maar er zijn toch best wat fans die zich er goed mee vermaken. Bovendien kan het altijd zijn dat het tweede seizoen een stuk beter is dan het eerste: dat zie je wel vaker met tv-series. In ieder geval belooft het tweede seizoen een aantal gebeurtenissen die je als Lord of the Rings-fan niet wil missen, zoals de opkomst van Sauron en de creatie van de Rings of Power.