De beste Marvel LEGO sets van 20 tot 50 euro

Article
donderdag, 17 augustus 2023 om 15:00
LEGO wordt wel eens gezien als een dure hobby en helemaal onwaar is dat niet. Maar je hoeft natuurlijk niet altijd de grootste sets te kopen. Met deze Marvel sets van minder dan 50 euro kun je je bijvoorbeeld ook prima vermaken.

Ghost Rider Mech & Motor

Soms vergeten we even dat Ghost Rider een Marvel-personage is. Maar dat is hij toch echt, en hoewel hij al in geen tijden een film of iets dergelijks heeft gehad, is LEGO hem niet vergeten. Hij heeft een vrij unieke set in het huidige aanbod, waar je, zeker als je van motoren houdt, vast het nodige plezier aan kunt beleven.
Deze set bestaat namelijk uit de bekende motorfiets van Ghost Rider, maar die is zo groot dat hij er alleen op kan zitten in een Mech. Dat lijkt enigszins op de bouwfiguren die er zijn van bijvoorbeeld Spider-Man, Venom en Wolverine, maar met een cruciaal verschil. De bouwfiguren hebben een hoofd op schaal en komen niet met een minifiguur, terwijl Ghost Rider een minifiguur is dat in een groter lichaam geplaatst kan worden.
lego spider man webquartersf1690297436

Spider-Man Webquarters Hangout

Als we heel eerlijk zijn weten we niet precies wat precies het verhaal is achter deze set. Hij is gebaseerd op een cartoon genaamd Spidey and his Amazing Friends, die voor vrij jonge kinderen lijkt te zijn. We zien dan ook geen bijzonder ingewikkelde constructies in deze set.
Maar de figuurtjes trekken toch erg de aandacht. Je vindt in deze set namelijk Peter Parker, Miles Morales, Spider-Gwen, Kamala Khan. Samen met de voertuigen, accessoires en de Webquarters zelf vinden wij dat een klein goudmijntje van een speelset. We vermoeden dat een kind uren van deze set kan genieten.
lego shuri sunbirdf1690297562

Shuri’s Sunbird

Een goed LEGO-voertuig misstaat nooit in je collectie. Het MCU zit misschien niet barstensvol bijzondere voertuigen (veel personages rijden in doodgewone auto’s rond), maar zodra je een uistapje maakt naar de ruimte of Wakanda zien we ineens hele leuke dingen.
Neem bijvoorbeeld de Sunbird, uit Wakanda Forever. Als het eropaan komt werkt hij als een vliegtuig, maar dan wel een heel cool vliegtuig met bijzondere vormen en allerlei bewegende delen. Ook hier willen we even gezegd hebben dat de minifiguurtjes er mogen zijn. Shuri, Nakia en Riri Williams zul je waarschijnlijk niet snel nog een keer in dezelfde set aantreffen.
lego hulkbuster wakandaf1690297699

De Hulkbuster: Slag om Wakanda

Vergeleken met andere Iron Man-harnassen is de Hulkbuster eigenlijk niet zoveel in beeld. Zo gek is dat misschien ook niet. Het zou wat zijn als de Hulk elke film een keer in elkaar geslagen moest worden. Uiteindelijk is de Hulkbuster maar twee keer gebruikt, waarvan één keer door Bruce Banner toen de Hulk geen zin had.
Dat is ook waar deze set op gebaseerd is, met als gevolg dat er een uniek minifiguurtje in zit. Je kunt namelijk het moment dat Banner de Hulk naar buiten probeert te forceren nabootsen met de tweede kant van het dubbel bedrukte hoofdje van Bruce Banner-figuurtje. Verder is deze set natuurlijk ook gewoon een mooi alternatief voor wie geen geld of ruimte heeft voor de grote Hulkbuster-set.
lego marvel i am grootf1683643590

I Am Groot

De Guardians of the Galaxy-trilogie is afgelopen. Het ziet ernaar uit dat er misschien nog wel meer films komen rondom de nieuwe Guardians, maar in veel opzichten voelde de laatste film toch een beetje als een afscheid. We waren toch een beetje gehecht geraakt aan het team zoals het eerder bestond, niet in de laatste plaats aan Groot.
Je kunt natuurlijk altijd de films opnieuw kijken, maar dat kost tijd. Dan is het toch veel makkelijker om even een blik te werpen op deze LEGO-set. Het zou leuk zijn als er sets waren van Groots andere gedaantes, maar die uit de tweede film was wel erg schattig en grappig.

Populair Nieuws