Netflix-baas zegt dat Netflix nog nooit een succesvolle show heeft gecanceld

News
woensdag, 25 januari 2023 om 18:00
netflixf1671701243
Netflix-CEO Ted Sarandos heeft gereageerd op de terugslag waarmee Netflix te maken heeft gehad omdat hij veel van zijn shows annuleerde. Meestal gebeurde dit al na een seizoen. De lijst met de series die binnenkort zullen verdwijnen is in de afgelopen maanden opgebouwd, waarbij veel fanfavorieten snel zullen eindigen.
Netflix-abonnees zijn open geweest over hun frustratie over dit probleem. Slechts een glimp van Twitter zal zien dat er talloze campagnes zijn gestart om series nieuw leven in te blazen. Maar nu heeft de streamingbaas de beslissingen verdubbeld en uitgelegd waarom deze series het moeilijk hebben.
“We hebben nog nooit een succesvolle show geannuleerd”, vertelde Sarandos aan Bloomberg. “Veel van de shows waren goed bedoeld, maar spreken met een heel klein publiek met een heel groot budget. De sleutel hiervoor is dat je met een klein budget voor een klein publiek moet kunnen praten en met een groot budget groot publiek.
strangerthings strangerthings4 9 01 53 00 15f1682072589
Netflix maakt over het algemeen beslissingen over zijn shows op basis van het aantal bekeken uren voor elke serie, in plaats van hun kritische ontvangst. Dit wordt vergeleken met zaken als de kosten van het maken van de serie en de plaatsing ervan in de Top 10-lijsten op Netflix.
Terwijl sommige shows doorgaan, zoals Stranger Things, The Crown en The Witcher, worden andere veel eerder geschrapt. Enkele van de recente annuleringen waren The Bastard Son & the Devil Himself, Warrior Nun, 1899 en Fate:The Winkx Saga.

Populair Nieuws