De vijanden in Horizon Forbidden West op een rij

Article
maandag, 28 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden west vijanden rebel camp 2f1645558686
Een spannende open wereld game is niet compleet zonder een sterke tegenstander. Naast de vele machines zijn er ook genoeg menselijke tegenstanders die je het leven zuur maken. In deze special gaan we alle vijanden in Horizon Forbidden West bij langs!

Ga de strijd aan met Regalla en haar leger

De grootste weerstand die je in Horizon Forbidden West zult tegenkomen naast de vele kleine en grote machines, zijn de afgestoten rebellen van de Tenakth clan. Onder leiding van Regalla vechten zij tegen de huidige leider van de Tenakth: Hekarro.
Hij wil namelijk vrede sluiten met de Carja stam uit het oosten, de stam waar je als Aloy ook in Horizon Zero Dawn al kennis mee maakte. Regalla is het hier duidelijk niet mee eens en wil Hekarro van de troon stoten om de macht over de stam over te nemen.
Het duurt niet lang voor je in de game een aanvaring met Regalla krijgt en de pleuris uitbreekt. Gaandeweg het verhaal van Horizon Forbidden West kom je verschillende vijanden tegen die Regalla op je af stuurt en ook hun verblijfplaatsen vereer je met een bezoekje.
horizon forbidden west vijanden regallaf1645557933

Kamperen met rebellen

De game kent namelijk een aantal rebellenkampen die je moet binnendringen en bevrijden. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want elk kamp wordt bewaakt door grote groepen rebellen en overgenomen machines die aan hun zijde vechten. Er zijn in totaal zes verschillende rebellenkampen in de spelwereld te vinden, waarbij elk kamp weer een aparte uitdaging biedt.
Vijf van de kampen vind je zo op de map, de zesde speel je vrij zodra je alle andere kampen hebt voltooid. De kern blijft bij elk kamp gelijk. In alle gevallen dien je de leider van het kamp uit te schakelen en soms moet je ook nog wat voorraden vernietigen of clues scannen.
Hoewel het kan kriebelen om het hele kamp schoon te vegen, hoef je vaak enkel de leider neer te halen om het kamp te voltooien. De mensen die dus van stealth houden, kunnen heerlijk hun gang gaan. Elk kamp biedt genoeg sluiproutes om ongezien op de plaats van bestemming te komen.
horizon forbidden west vijanden rebel campf1645557973

Focus skills op mêlee

Je trouwe pijl en boog zal ook bij het verslaan van de rebellen een prima hulpmiddel zijn, maar nog meer dan in het origineel is mêlee een prima optie om je te verweren. De mêlee combat in Forbidden West is flink verbeterd en er zitten een aantal handige skills in de game die je helpen bij het verslaan van de rebellen.
Spendeer dus zeker een aantal skill punten aan combo's voor je speer. Deze vind je terug in zowel de 'Warrior' als de 'Infiltrator' skilltree. Zeker bij de wat grotere menselijke vijanden zal je die namelijk nodig hebben. Sommige rebellen hebben dikke bepantsering of zelfs een schild, waardoor pijlen niks uithalen.
Door combo's uit te voeren en flink op het schild in te hakken, kun je deze uitschakelen om vervolgens klappen uit te delen. Waar je bij machines het liefst een beetje afstand houdt en schade doet met projectielen, wil je bij het verslaan van rebellen de actie lekker dichtbij opzoeken.
Pas op, de onderstaande alinea's bevatten spoilers voor het plot van Horizon Forbidden West!
horizon forbidden west vijanden warrior skilltreef1645558487

Nog een mysterieuze tweede factie

Wie al wat verder in het verhaal van Horizon Forbidden West zit, weet dat Regalla niet de enige dreiging is in de game. Er is nog een tweede en nog gevaarlijkere partij. De mensen die met het ruimteschip Odyssey van het bedrijf Far Zenith zijn gevlucht ten tijde van het uitsterven van de mensheid duizend jaar geleden, blijken terug van weggeweest.
De groep mensen is technologisch duidelijk superieur aan alles en iedereen die op aarde leeft. Zo hebben de Zenith, zoals ze zichzelf noemen, persoonlijke schilden en hele geavanceerde wapens. Direct de confrontatie aangaan lijkt dan ook zelfmoord.
Het is in ieder geval duidelijk dat de Zenith niet samen willen werken met Aloy en aan haar dus de taak om GAIA zien te vinden én de dreiging van zowel Regalla als de Zenith te neutraliseren. De rest van die ontknoping laten we voor nu buiten beschouwing maar dat het een spectaculair avontuur is, staat vast.
horizon forbidden west vijanden zenithf1645558182

Vijanden in Horizon Forbidden West maken je het leven zuur

Het moge duidelijk zijn dat de eindbestemming van Aloy in Horizon Forbidden West niet zonder obstakels is. Zowel Regalla als de Zenith zitten haar constant in de weg en dan hebben we alle vijandelijke machines nog niet eens meegeteld. Maar dat betekent niet dat Aloy terug kan vechten. Met de informatie in deze special sta je in ieder geval wel geïnformeerd op het slagveld.
Wil je nog veel meer weten over wat Horizon Forbidden West heeft te bieden? Kijk dan zeker eens naar ons Horizon Forbidden West alfabet. Hier behandelen we een heleboel verschillende aspecten van de game. Zo is er een artikel over het verhaal van de serie tot nu toe en natuurlijk de review, waarin we ons oordeel geven over het totaalpakket.

Populair Nieuws