De top 5 beste superhelden tv-series volgens jullie!

Article
donderdag, 30 maart 2017 om 15:59
xgn google image
Superhelden zijn ontzettend populair. Op tv en in de bioscoop trekken de bovenmenselijke helden miljoenen kijkers wereldwijd. Op tv zijn er inmiddels meer dan tien televisieseries te zien. Wat is de beste superhelden tv-serie? Jullie hebben gestemd en dit is de uitslag!

5. Iron Fist

De nieuwste afstammeling onder de superhelden tv-series is Iron Fist. Deze show is speciaal gemaakt voor Netflix en is onderdeel van het Marvel universum. Iron Fist is de laatste van vier superhelden die via Netflix een oorsprongsverhaal hebben gekregen. Nu alle vier de helden een introductie hebben gehad komen zij samen in The Defenders, een soort Avengers van de Netflix series.
In Iron Fist leren we Danny Rand kennen. Een miljardair die jaren na zijn vermoedelijke dood terugkeert naar New York. Hier wordt hij niet geaccepteerd en dus moet Danny op zoek naar zijn eigen identiteit. Terwijl hij zijn naam probeert te zuiveren neemt hij het ook op tegen The Hand, een kwaadaardige organisatie die we ook in het tweede seizoen van Daredevil al zagen.
The naam Iron Fist heeft Danny gekregen omdat hij vernoemd is naar de gelijknamige kung-fu techniek. Hij kan al zijn levensenergie focussen in zijn vuist en daarmee een bovenmenselijke klap uitdelen. De Iron Fist serie bevat dan ook een hoop gevechten waarbij karakters elkaar aan het slaan en schoppen zijn. Vuurwapens komen er bijna niet aan te pas.
108655

4. The Flash

De avonturen van speedster The Flash vinden we terug op de vierde plaats. In deze serie volgen we het leven van Barry Allen, die na een ongeluk wakker wordt met de gave om supersnel te bewegen. Iedere episode noemt hij zichzelf de snelste man ter wereld, maar daar klopt eigenlijk maar weinig van. Hij komt regelmatig andere speedsters tegen die nog sneller zijn dan hij.
The Flash is al met zijn derde seizoen bezig. In de eerste twee seizoenen moest The Flash het opnemen tegen onder andere Reverse Flash en Zoom. Deze slechte speedsters hebben Barry tot het uiterste geduwd. Gelukkig komt hij er altijd weer bovenop en is hij nu sneller en sterker dan ooit.
Wat The Flash uniek maakt is dat de superhelden tv-serie ingaat op het multiversum. The Flash is niet gebonden tot onze eigen aardbol. Door zijn extreme snelheid kan hij tussen de verschillende werelden en tijdlijnen bewegen. Het is leuk om te zien hoe een show met zo iets abstracts omgaat en toch kijkers nog weet te vermaken.
108656

3. Gotham

Op de derde plek aangekomen vinden we Gotham. Gotham is een beetje een buitenstaander vergeleken met de andere DC superhelden tv-series. Gotham staat namelijk los van het universum en vertelt een verhaal op zich zelf. Dat verhaal is er eentje om van te smullen, want Gotham speelt zich af in de tijd vlak nadat Bruce Wayne zijn ouders verliet.
Films skippen op dat punt meestal meteen door naar de toekomst waarin Bruce iedere avond er op uit gaat als Batman. Gotham focust zich op een jonge Bruce die langzaam maar zeker erachter komt dat Gotham een corrupt zooitje is en je voelt iedere aflevering de afgunst groeien waardoor je aan het duimen bent voor Bruce om Batman te worden.
Waar Gotham nog meer voor zorgt, is het introduceren van de iconische Batman slechteriken. Iedereen kent The Joker en The Penguin wel, maar hoe zijn die karakters opgegroeid tot de personen die ze nu zijn. Dit is iets waar Gotham ook aandacht aan besteed. Zo hebben we in drie seizoenen onder andere Edward Nigma in The Riddler zien veranderen en zien we hoe Selina Kyle steeds meer Catwoman vertoont.
108657

2. Arrow

Arrow heeft het niet tot een eerste plek weten te schoppen, maar kreeg genoeg stemmen van jullie om de tweede plek in te nemen. Arrow is de oudste superhelden tv-serie van de moderne tijd. Arrow is degene die superhelden tv-series populair maakte en de reden waarom we er zoveel tegelijk op tv hebben momenteel.
Arrow vertelt het verhaal van Oliver Queen. Na schipbreuk geleden te hebben overleeft Oliver op een afgelegen eiland. Hier traint en leert hij om tot het uiterste te gaan om zijn doelen te verwezenlijken. Hij is er op uit om zijn geboortestad van al het kwaad te zuiveren en neemt daarvoor de vorm aan van Green Arrow.
Op het moment is deze serie al met zijn vijfde seizoen bezig. Een van de highlights uit deze tijd is de strijd met Ra’s al Ghul, leider van de League of Assassins. Arrow is in zijn vijf seizoen verantwoordelijk geweest voor de oorsprong van vele helden, zoals The Flash, Black Canary, Atom en Mister Terrific, en vele schurken, zoals Deathstroke, Deadshot en Anarky.
108658

1. Daredevil

Het was haast geen eerlijke race, want Daredevil heeft ruim gewonnen van alle andere superhelden tv-series. De blinde duivel van Hell’s Kitchen is duidelijk populair bij jullie. Daredevil was de eerste Marvel Netflix serie en was zo populair dat er al een tweede seizoen is en een spin-off is in de maak over het karakter The Punisher.
Daredevils alter ego is Matt Murdock, een advocaat. Dat baantje komt hem goed van pas aangezien hij op de hoogte is van misdaden die gepleegd worden. Waar de wet soms niet kan helpen kan Daredevil dat wel.
Matt is al van kleins af aan blind, maar heeft geleerd om zijn andere zintuigen te verbeteren. Hij rent over de daken en slaat vijanden in elkaar alsof het niets is, terwijl hij dus geen hand voor ogen ziet. Hij gaat puur af op de kleinste geluiden en veranderingen in geur en temperatuur om de situatie perfect in te schatten.
Dat is ontzettend tof en de Netflix serie weet het ook op een fantastische manier over te brengen. Geen wonder dus dat jullie op Daredevil gestemd hebben als de beste superhelden tv-serie van dit moment.

Populair Nieuws