Top 5 karakters in Prison Break seizoen 5

  De populaire serie Prison Break komt er weer aan! In Nederland is het vijfde seizoen van de serie vanaf 5 april weer te zien op Fox. Wat zijn de top 5 karakters in Prison Break seizoen 5?

  Dit artikel kan spoilers bevatten over de eerste vier seizoenen. Spoilers over Prison Break seizoen 5 worden vermeden.

  5. Fernando Sucre

  Fernando Sucre, gespeeld door Amaury Nolasco, behoort zeker tot de top 5 karakters van Prison Break seizoen 5. Sucre was in het eerste seizoende celmaat van Michael Scofield, de hoofdrolspeler van de serie. Voor een overval op een winkel moet hij vijf jaar brommen en wil in eerste instantie niet ontsnappen omdat hij eerder bij zijn geliefde Maricruz wil zijn. Als hij namelijk gepakt wordt tijdens de uitbraak wordt de gevangenisstraf verlengd.
  Dat risico wil hij niet lopen.

  Op het moment dat zijn vriendin zwanger raakt en op het punt staat zekerheid te zoeken bij Hector, de neef van Sucre, besluit hij toch met Scofield en de rest mee te gaan. Door alle seizoenen heen is hij Michaels beste vriend geworden en heeft hij een bijdrage gehad in het neerhalen van The Company.

  4. Sara Tancredi

  De liefde van Michaels leven en de moeder van zijn Scofields kind mag natuurlijk niet ontbreken in Prison Break seizoen 5, Sara Tancredi, gespeeld door Sarah Wayne Callies. Wat zal Sara nog vaak terugdenken aan het moment dat ze de deur van de ziekenboeg in de gevangenis Fox River openliet voor Scofield. Daar begon haar ellende.

  Doordat Sara werkzaam was als dokter in de gevangenis kon ze ook de deur open laten. Het meest positieve aan de situatie is de liefde met Michael die zelfs uitbloeide tot een gezamenlijk kind, Michael Jr. In een spin-off film van de serie werden de rollen omgedraaid, daar was Sara opgesloten en moest de rest haar uitbreken.

  3. Lincoln Burrows

  Lincoln Burrows, de broer van Michael Scofield, is uiteindelijk de man waar seizoen 1 tot en met 4 om draaiden. Burrows was de man die onterecht vastzat voor de moord op Terrence Steadman, de broer van de Amerikaanse president. Scofield draaide de bak in speciaal om een kans te krijgen om zijn broer de gevangenis uit te krijgen.

  Burrows was de man met de pakkende bijnamen als bijvoorbeeld Linc, The South Side butcher en Link the Sink. Dat laatste sloeg op de isoleercel van gevangenis Fox River, waar hij zijn dagen voor de executie sleet. Burrows wordt gespeeld door Dominic Purcell en zal ook in Prison Break seizoen 5 te zien zijn.

  2. Theodore Bagwell

  Voor veel fans van Prison Break is het een feest want Theodore Bagwell, gespeeld door Robert Knepper, terugkeert in Prison Break seizoen 5. Bagwell, aka T-Bag, is de beruchtste crimineel van het stel en dat is niet zonder reden. T-Bag staat erom bekend dat hij vrouwen en mannen verkrachtte en vermoordde. En niet altijd in die volgorde...

  Bagwell had dan ook een traumatische jeugd gehad doordat hij verwekt was door zijn vader en zus, die dus tevens zijn moeder is. Dat stukje 'liefde' tussen vader en dochter ging trouwens niet uit vrije wil. De dochter werd namelijk bruut verkracht door haar eigen vader. Dat is het milieu waaruit T-Bag moest opgroeien, niet zo heel raar dat hij dan ook dat pad opgaat.

  1. Michael Scofield

  Hoe kan het ook anders, op nummer één: MIchael Scofield. De man waar de serie al vier seizoen op drijft en waar ook Prison Break seizoen 5 om zal gaan. De bouwkundige architect beschikt over een bizar functionerend brein waardoor hij oplossingen ziet die de normale mens niet ziet. Nog een bijkomend voordeel voor de uitbraak uit de gevangenis is het feit dat hij de gevangenis zelf heeft ontworpen. Hij beschikte dus over de blueprints en liet deze op zijn gehele lichaam tatoeëren.

  'Uncle Mike', zo liefkozend genoemd door zijn neefje LJ, moet ook in Prison Break seizoen 5 weer hard aan de bak. Waarmee en waarvoor zullen wij niet verklappen, dan moet je zelf maar op 5 april de televisie aan doen!

  Wie is jullie favoriete karakter uit de serie? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.