De top 5 beste PlayStation 4 exclusives van 2017 - Pareltjes voor de PS4

Article
woensdag, 29 november 2017 om 13:40
xgn google image
Dit jaar heeft een hele berg toffe titels gekend. De meesten daarvan zijn multiplatform zoals Assassin’s Creed Origins en Call of Duty WWII. Maar tussen de platform exclusieve titels zaten dit jaar ook weer de nodige klappers. Wij zetten de vijf beste PlayStation 4 exclusives van 2017 op een rijtje in deze special!
Voor de PlayStation 4 zijn dit jaar de nodige exclusieve games aangekondigd zoals God of War en Detroid Become Human. Beide games hoeven we helaas dit jaar niet te verwachten. Maar niet getreurd. Er zijn namelijk in 2017 talloze exclusieve titels verschenen.

5. Uncharted The Lost Legacy

We beginnen deze lijst met een game die los te spelen is, maar eigenlijk een uitbreiding is. Uncharted: The Lost Legacy vult het verhaal van Nathan Drake namelijk aan met een avontuur van Chloe Frazer en Nadine Ross. En Nathan Drake is helemaal niet aanwezig in de game.
Chloe en Nadine zijn zelf op pad gegaan en zoeken naar een mysterieus artefact. Ze zijn daarvoor in India en moeten natuurlijk de nodige gevaren doorstaan. The Lost Legacy is voor een uitbreiding behoorlijk lang en kent dus een heel nieuw avontuur. In onze review beloonden we de game met een 8.0 door de grafische kant en de Hindoeïstische mythologie die de game aandoet.
122289

4. Nioh

Het heeft even geduurd, maar Nioh is afgelopen jaar eindelijk verschenen. De game kent een toffe feodale Japanse setting, waarbij je demonen en ander gespuis naar het hiernamaals moet helpen. En zoals het een echte game van Team Ninja betaamt is de hack and slash game behoorlijk moeilijk.
Wij recenseerden deze game en vinden dat het verhaal wat lastig te volgen is. Daarnaast vonden we dat de game er erg goed uitziet en vooral lekker speelt. En als je naar een uitdaging à la Dark Souls zoekt maar wel met een geheel eigen identiteit ben je volgens Jimmy aan het juiste adres!
122290

3. Yakuza 0

Op de derde plek in deze lijst komt Yakuza 0 terecht. Hoewel de game eerst alleen in Azië uitkwam, werden we dit jaar toch verwend met deze toffe titel. Yakuza 0 is een prequel op de rest van de franchise en vertelt het verhaal van verschillende personen die in aanraking komen met de Japanse maffia. Het hele gebeuren speelt zich af in het Tokio van de jaren ’80.

Rox pakte deze titel op en kon deze weken niet meer loslaten zoals ze in haar review meldt. Er zijn wel wat aspecten die niet goed door de tijd zijn gekomen, maar er is zo ontzettend veel in de game (van ruim 80 uur) te doen dat je je hier niet aan stoort. De game is terecht beloond met een 8,5.
122291

2. Gran Turismo Sport

Eindelijk was het dit jaar weer zover. Een nieuw deel in de Gran Turismo serie. Dé serie waar PlayStation-bezitters met een racehart telkens weer naar uitkijken. En wat is deze release het waard zeg!
Gran Turismo Sport ziet er grafisch spectaculair uit en is soms niet van echt te onderscheiden. Maar Stefan is streng en wist een aantal kritische punten aan te halen in zijn review. Zo speelt de game heerlijk weg, maar is de online scheidsrechter niet perfect in zijn oordeel. En offline is er wat weinig aan content te vinden, wat natuurlijk altijd jammer is.
122292

1. Horizon Zero Dawn

In deze lijst kan de enorme klapper die onze eigen Guerrilla Games heeft uitgebracht natuurlijk niet ontbreken. We hebben het natuurlijk over Horizon Zero Dawn. In deze game is de mensheid met uitsterven bedreigd en lopen er overal machinale wezens rond. Jij kruipt in de huid van Aloy, een dame die op robots jaagt.
Ze belandt zonder het zelf te willen in een enorm avontuur terecht waarbij het lot van de mensheid ineens in haar handen ligt. Wij prezen de game in onze review vanwege de spetterende graphics, de enorme open wereld en de uitdaging die de game je voor weet te schotelen. Jammer genoeg zijn de dieren niet wat diverser, want dan was het misschien een perfecte score geweest in plaats van een 9,7.
Dit waren de beste PlayStation 4 exclusives van 2017. En zoals we in het begin van deze special al wisten te melden zal 2018 ook weer een knallend jaar worden voor Sony's console. Wij zijn nu al benieuwd!