De Top 10 Beste Kinderfilms van 2015

Article
zondag, 27 december 2015 om 12:00
xgn google image
Dit jaar was best een goed filmjaar. Ook voor de kinderen. Maar wat zijn nou de top 10 beste kinderfilms van 2015? Wij zetten er tien op een rijtje!

10. Home

Kapitein Smek is de leider van het buitenaardse ras de Boov. Zij komen op aarde en verbannen de mensheid van de planeet. Op enkele mensen na, is iedereen dan ook weg. Het tienermeisje Tip ontsnapt met haar kat en weet op de aarde te blijven, maar dan komt ze de verstoten alien Oh tegen.
Samen gaan ze op pad om de mensheid en de aarde te redden van de Boov. De film is erg leuk, maar toont niet overal originaliteit. Toch behoort deze film in deze lijst terecht, al is het maar om de dikke kat die in de film zit

9. Dummie de Mummie

Het leven van Goos Guts in Dummy de Mummie is maar saai. Maar dan is er ineens een levende mummie die zijn maatje wordt. Goos neemt de mummie overal mee naartoe en samen hebben ze een hoop lol.
Maar een mummie valt natuurlijk wel een beetje op. Dus moet Goos zijn best doen om een smoes vol te houden, maar ook om hem veilig te houden. Helemaal als twee pestkoppen er met de magische scepter vandoor gaan. Een leuke film voor jong en oud.

8. Kidnep

Kidnep is het verhaal van Bo. Hij is enig kind en zijn ouders zijn stinkend rijk. Maar dan wordt Bo ontvoerd door Fred die een flinke som geld wil hebben in ruil voor het kind. War Fred alleen niet verwacht had is dat er een band tussen hem en Bo ontstaat.
Bo ziet in Fred de vader die hij mist en leert voor zichzelf op te komen, terwijl Fred iets in Bo ziet waar hij al heel lang voor vlucht: verantwoordelijkheid. Kidnep is een leuke familiefilm van Nederlandse bodem die ook nog eens een wijze les met zich meebrengt.

7. Hotel Transylvania 2

Dracula’s kleinzoon is maar een raar mannetje. Hij is half vampier en half mens. Dracula is blij met hem, maar vind het menselijke deel wel een probleem. Met zijn vrienden probeert Dracula het mannetje op te leiden tot monster. Dat leidt natuurlijk tot de meest dwaze perikelen, waarin de monster alles behalve eng zijn.
Een erg leuke en grappige film, waarin het monsterhotel weer centraal staat. De film wordt al helemaal leuk wanneer ook nog eens Dracula’s vader Vlad op visite komt.

6. The Good Dinosaur

Dinosaurussen zijn altijd goed voor een plezierige film voor kinderen. In The good Dinosaur volgen we Arlo, een Apatosaurus die erop uit gaat om de rust en vrede te herstellen in zijn gemeenschap. Maar dan komt hij de mens Spot tegen. En dat leidt tot een spannend avontuur, waarin de rollen tussen dino en mens omgedraaid zijn.
Ook The Good Dinosaur zit bomvol goede lessen, zoals het overwinnen van je angsten. Disney Pixar heeft dat erg goed in beeld gebracht in deze film, maar natuurlijk kan in een dergelijke film een grap en een grol niet ontbreken. Een erg vermakelijk film!

5. The Spongebob Movie: Sponge Out of Water

Wie leeft in een Ananas diep in de zee? Nou, niet Spongebob, want in deze film komt hij aan land! Spongebob en zijn vrienden gaan op zoek naar een gestolen recept en krijgen het onder andere aan de stok met een piraat. Om hem te verslaan moeten de vrienden wel superhelden worden en aan land gaan.
Spongebob wordt Invincibubble die samen met meneer Krabs, Patrick en Octo weer een doldwaas avontuur beleeft. Een avontuur vol hilariteit zoals we uit de tekenfilms gewend zijn. Alleen dit keer is het geen tekenfilm ,maar een animatiefilm voor jong en oud!

4. Cinderella

Speciaal voor de meiden is er ook nog een Disney klassieker verfilmd. Cinderella is het verhaal van Ella die als sloofje wordt gebruikt door haar boosaardige stiefmoeder en haar twee stiefzussen. Ze moet alle rotklusjes doen en haar leven is alleen nog maar vervelend.
Maar dan komt ze een knappe vreemdeling in het bos tegen. Die zorgt ervoor dat haar leven compleet verandert en ze uiteindelijk zelfs een prinses wordt! Een romantisch verhaal om telkens weer van te smullen.

3. Minions

De Minions hebben al vanaf Verschrikkelijke Ikke een gigantische fanbase. De kleine gele bananenliefhebbers hebben een zwak voor schurken, maar waar ze vandaan komen was tot voor deze film onbekend. De oorsprong van de Minions wordt haarfijn uitgelegd in deze gelijknamige film.
En dit keer hebben ze de hoofdrol. Natuurlijk staat dat garant voor doldwaze avonturen en geniaal gebrabbel. Stuart, Bob en Kevin gaan na een aanvaring met een Tyrannosaurus Rex, Dracula en een depressie op zoek naar een nieuwe schurk. En dat brengt ze naar Orlando, waar ze Scarlett Overkill tegenkomen.

2. Inside Out

Als je opgroeit, word je helemaal gevormd en dat maakt je tot wie je later bent. Zo ook bij Riley die in Inside Out van alles meemaakt als ze gaat verhuizen. Haar verschillende emoties woede, angst, plezier, afkeer en verdriet leiden haar door deze moeilijke periode heen. En die emoties worden in deze film wel heel tof neergezet.
Inside Out is een film die zowel leerzaam, als creatief, als leuk is. De typetjes die de emoties hebben zijn bijvoorbeeld hilarisch op sommige momenten en dan heb je het nog niet eens over de reactie van de verschillende personages op elkaar. Deze film staat dan ook met recht hoog genoteerd in deze lijst!

1. Big Hero 6

Eigenlijk is dit een film uit 2014, want toen is deze gemaakt. Alleen de release in Nederland was pas in februari van 2015, dus vonden wij deze film absoluut een van de beste kinderfilms van 2015. Big Hero 6 is een film die om Hiro, een 14-jarige jongen.
Hij en zijn broer zijn erg handig en vinden dan ook van alles uit. Maar dan overlijdt zijn broer wanneer een schurk de uitvinding steelt. Samen met de robot Baymax en Hiro’s vrienden wordt een superheldengroep gevormd om zo de bezittingen van Hiro’s broer terug te halen. Het leidt tot een grappig, maar zeker ook een leerzaam en emotioneel avontuur uit de stal van Disney.