Cinderella Review (Blu-Ray) - Nog altijd een mooi sprookje

  Wie kent de animatiefilm Cinderella uit de jaren 50 van de vorige eeuw niet? De meesten zijn met Disney's klassieker opgegroeid. Disney komt nu met een moderne versie, de speelfilm Cinderella. Lees het oordeel in de Cinderella review.

  Cinderella vertelt het verhaal over Ella. Haar vader komt plotseling te overlijden (haar moeder was ze eerder al kwijt geraakt) en vanaf dan zit ze opgescheept met haar gemene stiefmoeder (gespeeld door Cate Blanchett) en haar twee stiefzusters. Het is verhaal dat we al kennen, maar dat maakt niet uit.

  cinderella review twee dames in een kamer

  Oud verhaal in een nieuw jasje

  Cinderella is een mooie Disney productie die voor jong en oud aan te bevelen valt. De film zelf vertelt het bekende verhaal, maar het acteerwerk is van hoog niveau. Ella (gespeeld door Lily James) speelt een krachtige jonge vrouw die haar moeders laatste woorden in ere probeert te houden 'moedig en aardig blijven'. En ondanks al het getreiter van de andere 3 vrouwen in huis, blijft Ella sterk.

  Dat moet niet makkelijk zijn. Want haar stiefmoeder behandelt haar eerder als dienstmeid dan als waardig familielid. Ze krijgt de resten eten en geen normale maaltijd, moet dingen in het huis opruimen en wordt nooit warm onthaald. Haar enige echte vrienden zijn een stel muizen.

  cinderella review drie zusjes bij elkaar

  Weer op en top Disney

  Verwacht geen zwaar verhaal, want Disney zou Disney niet zijn als dit Assepoester verhaal niet gebracht werd op een luchtige manier. Blanchett speelt goed, vooral vals, maar nooit dat je er bang van wordt. Hetzelfde geldt voor de zusjes. Die zijn gewoon vervelend. Cinderella is dus prima kijkvoer voor de jongere kijkers.

  En het sprookjesgehalte staat natuurlijk voorop, want al gauw ontmoet Ella prins Kit (gespeeld door Richard Madden, ja.. uit Game of Thrones!). De twee vallen meteen voor elkaar. Het lijkt zo simpel en zoetsappig, maar vergis je niet dat deze acteurs flink wat moeite hebben moeten doen om alles zo vanzelfsprekend te doen lijken.

  cinderella review dansende mensen

  Een pakket vol met extra's

  Iets wat pas opvalt als je de extra's op Blu-ray bekijkt. De acteurs hebben moeten leren dansen in allerlei stijlen. Daar denk je normaal niet bij na, maar het is niet normaal dat je meteen goed kan dansen en mensen kan liften, om maar een dwarsstraat te noemen.

  Sowieso is de Blu-ray versie van Cinderella een aanrader, er zitten namelijk boordevol extra's op die allemaal zeer leuk zijn om te kijken. Dankzij de extra's leer je bijvoorbeeld welke typische elementen uit de Disney film in Cinderella nu zit, zoals de pompoen, het glazen muiltjes, de blauwe jurk en nog veel meer. Maar ook dat er een geheel eigen draai gegeven is aan dingen om toch met de tijd mee te gaan.

  cinderella review meid loopt naar beneden

  Een kijkje achter de schermen van Cinderella

  Hoe cool is het bijvoorbeeld dat Bonham Carter, die de rol van fee vervult, een jurk aan heeft met allemaal lampjes erop. Hiermee konden kleuren bepaald worden tijdens toverspreuken. Als je naar de film kijkt, heb je niet het idee naar een wandelende lamp te kijken, terwijl ze dat wel echt is.

  Ook kom je weten dat het hele decor voor de dansscene is opgebouwd in de James Bond zaal. De hele Bond zaal is dus letterlijk omgetoverd naar een heel ander doeleinde. Op de Blu-ray extra's krijg je dus een inkijkje in hoe langzaam die hele zaal is opgebouwd. De kaarsen aan het plafond zijn handmatig aangestoken; 250 stuks!

  cinderella review prins en andere man

  Cinderella Review - Een film voor het hele gezin

  Voor de kijker die gek waren van Frozen is er ook goed nieuws, want Cinderella bevat Frozen Forever. Een kleine animatie die ook weer weet te boeien van begin tot eind.

  Het mag duidelijk zijn: Cinderella is een eeuwenoud sprookje, maar nog steeds niet gedateerd. De nieuwe Disney film zet de juiste toon en kijkt heerlijk weg. Als je 'm kijkt, ga dan vooral voor de Blu-ray! En geniet dan samen met het hele gezin van alle leuke extra's.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Boordevol extra's op Blu-ray
  • Prima geacteerd
  • Geschikt voor jong en oud
  • Voorspelbaar

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.