De top 10 leukste Star Wars parodieën

Article
zondag, 27 december 2015 om 13:07
xgn google image
De orginele Star Wars flim is bijna 40 jaar geleden uitgekomen. Het zevende deel, Star Wars: The Force Awakens, is vorige week op 16 december uitgekomen. We hebben hier de leukste Star Wars parodieën op een rij gezet. We hebben gekeken naar kortere filmpjes - hele films hebben we niet meegenomen in deze lijst.

The Star Wars That I Used To Know

Deze parodie is gebaseerd op het nummer 'Somebody That I Used To Know' van Gotye. De zanger zingt over zijn teleurstelling over de Star Wars prequel trilogy. Hij vraagt zich af wat er gebeurd is met de Star Wars films die hij kende.
De parodie noemt onder andere het levensverhaal van Darth Vader en de lage kwaliteit van het acteerwerk in de prequels als jammer. Ook de overdaad aan special effects wordt genoemd. Let daarnaast op het weerwoord van George Lucas.

Star S'Mores

Ook Sesamstraat heeft een Star Wars parodie! De parodie genaamd Star S'Mores heeft een koekjes-thema. Natuurlijk is Koekiemonster van de partij.
Met karakters zoals Luke Piewalker, Flan Solo (Koekiemonster), en Chewie (the Cookie) is deze parodie ontzettend grappig. Flan Solo heeft een probleem. Hij kan niet werken zonder proberen Chewie op te eten. Only One Cannoli, Groda (Grover), en Darth Baker proberen hem te helpen met zijn probleem.

Hello From The Darkside

'Hello' is een megahit van de Britse zangeres Adele. Ondanks dat het nummer pas twee maanden uit is, zijn er al ontzettend veel parodieën gemaakt. Zo ook deze Star Wars parodie.
Het lied wordt gezongen vanuit het oogpunt van Darth Vader. Omdat het origineel een mooi maar verdrietig liedje is, wordt ook het verhaal van Darth Vader enigzins droevig. Maar dat maakt de parodie niet minder leuk.

Grocery Store Wars

Dit is een Star Wars parodie die zich afspeelt in een supermarkt. Biologische producten vechten tegen massa-geproduceerde en met chemicaliën besproeide producten. Hilarische grappen en leuke referenties maken deze parodie enorm goed.
We zien onder andere Cuke Skywalker en Yoghurt die The Farm gebruiken om de slechteriken te bevechten. Verwacht buikpijn van het lachen! En wat heeft die meloen er mee te maken?

Do You Wanna Kill Some Rebels?

Deze parodie is gemaakt op het liedje Do You Wanna Build A Snowman? van de Disneyfilm Fozen. Darth Vader wil maar niet uit zijn kamer komen omdat hij Padmé mist. Maar zijn onderdanen missen hem.
Vandaar dat één onderdaan steeds bij zijn deur vraagt 'Do You Wanna Kill Some Rebels?' Hij verveelt zich kapot. Een leuke parodie, die stiekem ook best droevig is.

The Saga Begins

"Weird Al" Yankovic is de koning van parodieën. Zo heeft hij ook deze Star Wars parodie gemaakt. Gebaseerd op het nummer 'American Pie' van Don McLean (later ook gecoverd door Madonna), heeft hij een meesterwerk gemaakt over Star Wars.
Weird Al heeft een humoristische tekst gemaakt van het plot van Star Wars I: The Phantom Menace. Leuk om te weten is dat hij het nummer heeft opgenomen voordat de film uit kwam. Hij heeft het lied opgenomen op 20 april 1999, terwijl de film uitgekomen is op 19 mei 1999.

Chad Vader - Day Shift Manager

In deze parodie zien we Darth Vader als day shift manager bij een supermarkt. Hij heeft ruzie met zijn nemesis de night shift manager. Zijn baas vindt dit allemaal maar niks.
Darth Vader neemt zijn taak eigenlijk veel te serieus. Gelukkig is The Force een handig hulpmiddel als je in een supermarkt werkt. Darth Vader gebruikt het zelfs ook om een bosje bloemen te pakken om een collega om een date te vragen.

Hardware Wars

Deze parodie komt uit 1978 en is daarmee waarschijnlijk de allereerste Star Wars parodie ooit. In de parodie zien we verschillende stukken hardware door de ruimte vliegen. Zoals een strijkijzer en een broodrooster die toast afschiet naar de vijand.
Ook de namen van de karakters zijn hilarisch. Zoals Augie "Ben" Doggie in plaats van Obi-Wan Kenobi. Deze parodie is zeker de moeite waard om te bekijken.

Bohemian Rhapsody

Wederom een parodie die gebaseerd is op een bestaand liedje. Ditmaal is het Bohemian Rhapsody van Queen. Het epische nummer past goed bij het epische verhaal van Star Wars.
"Is that a small moon? No it's a space station". De eerste regels van de parodie vallen meteen met de deur in huis. Deze parodie, waar ongetwijfeld veel werk in is gestoken, is geweldig uitgevoerd en heel grappig.

Paw Warz

Het internet houdt van katten. Het internet houdt ook van Star Wars. Dan kan een parodie waar katten en Star Wars gecombineerd worden natuurlijk niet wegblijven.
Een schattig katje neemt de rol aan van Luke Skywalker. Hij probeert de Death Star - of is het de Death Tennis Ball? - op te blazen. Hierbij wordt hij achternagezeten door ARRFF de hond en zijn leger.

Populair Nieuws

Laatste Reacties