Spongebob Spons op het Droge Review (Blu-Ray) - Leuk vermaak voor kids

  Spongebob is een ware hit voor de kleine kijker. En het is deze doelgroep die dan nu ook kan genieten van Spongebob Spons op het droge. De film is vanaf 17 juni verkrijgbaar op Blu-ray. Je leest er alles over in deze Spongebob Spons op het droge Review.

  Het is alweer tien jaar geleden dat de eerste Spongebob film (Spongebob Squarepants) uitkwam. Bizar, maar waar. Deel één was een hit, dus kon een vervolg niet uitblijven.

  Bij aanvang zien we een piraat. Het is een mooie rol die vertolkt wordt door Antonio Banderas. De man heeft geweldige rollen al in zijn carrière vertolkt en de laatste jaren doet hij daar wat kindvriendelijke rollen bij. Denk aan zijn rol in Spy Kids en de stem van de kat in Shrek. Nu dus piraat in Spongebob Spons op het droge.

  Spongebob spons op het droge review

  Piraat Banderas

  Het is Banderas die min of meer het verhaal aan elkaar praat en dat doet hij leuk. Kinderen zullen van hem genieten, zonder twijfel. Al speelt hij natuurlijk wel een slechterik, want onze Piraat Burgerbaard heeft een belangrijk recept gestolen. Het blijkt dat heel Bikinibroek verslaafd is aan krabburgers. Maar opeens is het recept weg. Aaaaah, paniek!

  Dat is het moment waarop SpongeBob met zijn vijand Plankton moet gaan samenwerken én voor het eerst komen ze naar land, en dus de zee uit. De film biedt vervolgens meerdere verhaallijnen, want Banderas zou geen slechterik zijn als hij niet probeerde weg te komen met zijn zotte acties.

  spongebob spons op het droge review

  Plezier voor de kleine kijker

  De film duurt 1,5 uur en is voor de kleintjes enorm leuk. De kijker die de Spongebob film van 10 jaar terug niet kent zal toch dit nieuwe avontuur kunnen omarmen. Want de karakters zijn uniek en leuk. Hoe kun je nee zeggen tegen de gele vrolijke spons, zeester Patick, zeurpiet Octo en wetenschapper Sandy? De karakters zijn tof, lief, grappig en gewoon erg leuk om naar te kijken.

  De humor is voor volwassen kijkers misschien niet helemaal je-van-het maar voor de kleintjes zonder twijfel een genot. Het is altijd bizar om te zien hoe compleet andere universums tot leven komen en in dit geval hoe zo’n heel volk leeft op de bodem van de zee en hoe groot de paniek is als er geen krabburgers meer zijn.

  Sowieso, hoe verzin je het dat een heel volk verknocht is aan krabburgers en het lijkt wel het einde van de wereld als het recept opeens foetsie is haha. Een simpel concept dus dat grappig en kindvriendelijk uitpakt. Het enige is dat de film wel iets te simpel is en her en der wat meer diepgang had mogen hebben. Maar goed, het is dan ook een product voor de kleine kijker.

  spongebob spons op het droge review

  Extra's!

  En eerlijk is eerlijk: Voor kids is de Blu-ray een mooi cadeau om in huis te halen, want grafisch komt de kinderfilm dan enorm goed tot leven in de huiskamer. Elk beeld ziet er mooi en vrolijk uit. Bovendien is de versie niet mis, want niet alleen krijg je de Blu-ray. Je krijgt namelijk de Blu-Ray 3D, de normale én de DVD. Drie voor de prijs van één en zo kunnen kids hun favoriete Spons op elke tv terug kijken, waar dan ook.

  Het enige wat dit nog had kunnen afronden was een digitale code erbij stoppen zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt, waarmee je een film dan ook op tablets, smartphones en laptops kan bekijken. Dat is er helaas niet bij. Maar de editie is verder vrij compleet.

  Bovendien zit er boordevol extra’s op de Blu-ray, waarbij de sing-a-long muziekvideo’s voor de kleintjes ongetwijfeld het leukst zijn. Maar ook de verwijderde scenes zijn leuk om te kijken! En zo zijn er nog een paar extra’s.

  spongebob spons op het droge review

  Leuke animatiefilm

  Kortom Spongebob Spons op het droge is de ultieme film voor (kleine) kids, al geschikt vanaf 6 jaar. En wat dat betreft past een spons in de hoofdrol perfect bij het warme weer van de laatste dagen. Ouders, neem van ons aan dat elk kind deze film in zijn of haar kast wil hebben. Plezier gegarandeerd.

  7

  De plus- en minpunten

  • Leuke rol van Antonio Banderas
  • Erg vrolijk allemaal
  • Leuke extra’s op Blu-ray
  • Geen diepgang
  • Soms van de hak op de tak

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.