AliExpress is een ongelofelijk
goedkope webshop. De prijzen van producten zijn zo laag dat het de lange levertijd waard is. Zo kun je voor een paar euro al
toffe gadgets bestellen, die dan na een paar weken in de brievenbus liggen. Toch wordt er veel gespeculeerd over de producten, of deze echt zijn, schadelijke stoffen bevatten of dat je gewoon simpelweg troep binnen haalt. Dit zijn de grootste AliExpress fabels op een rij.
AliExpress is de grootse online webwinkel. Voor iedere online shopper is het een droom, voor een bizar lage prijs kun je al heel veel producten bestellen. Toch gaan er veel vreemde verhalen rond over AliExpress.
Te mooi om waar te zijn
Wanneer je de AliExpress website opent verschijnen er al meteen toffe deals gebaseerd op jouw algoritme. Zo kun je opeens die mooie schoenen van Nike vinden, die € 50 goedkoper zijn dan in Nederlandse winkels. Dan is het alleen maar verstandig om toch de reviews van het product te lezen, in plaats van deze blind te kopen. Als de prijs van producten te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal troep. Zodra je online gaat shoppen zijn er altijd een paar dingen waar je
goed op moet letten. Let daarom goed op onder andere de reviews van het product.
Koper bescherming
Veel mensen die iets besteld hebben en vervolgens een product binnen krijgen die niet voldoet aan de verwachtingen, laten dit maar voor wat het is. Toch kun je altijd een
geschil openen, of contact op nemen met de verkoper om jouw geld terug te krijgen, of een nieuw product. Als jouw product beschadigd aankomt en jij dit kan bewijzen dan kun je van de verkoper jouw geld terugkrijgen, of een nieuw (beter verpakt) product.
AliExpress is beter voor de consument dan voor de aanbieders. Wanneer jij een geschil opent voor een product dat niet aan de verwachtingen voldoet dan kan dit voor de verkoper heel slecht uit pakken. AliExpress hanteert strenge regels voor verkopers die niet aan de eisen voldoen. Daarom zouden veel verkopers er alles aan doen om positief uit dat geschil te komen en een tevreden klant te krijgen.
Het COVID-19 virus wordt overgebracht
Het coronavirus zal zich niet in pakketjes vanuit
China verstoppen om vervolgens iedereen in jouw huishouden te besmetten. De pakketjes hebben een lange levertijd, uit
onderzoek is gebleken dat het virus daar onmogelijk in zou kunnen overleven.
AliExpress brengt geen extra kosten in rekening
Het is niet AliExpress die extra kosten in rekening brengt, dit ligt bij de douane, PostNL en de belastingdienst. Het beste is dan ook om onder de € 22 te blijven, deze regel wordt gehandhaafd door Nederland. Ook is het mogelijk dat wanneer er toch extra kosten bij komen kijken, het pakket te weigeren. Dit moet je dan wel weigeren voor je de btw betaald, anders is het niet mogelijk om deze kosten weer terug te krijgen.
Dit artikel is op 3 augustus bijgewerkt.