Seagate en WD SSD-schijven zijn geschikt voor PS5

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 9:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Sony meldde eerder dat er eindelijk ondersteuning komt voor SSD-schijven voor de PlayStation 5. Seagate en Western Digital springen daarop in met de aankondiging dat sommige van hun SSD's geschikt zullen zijn voor de PS5.
Seagate en Western Digital melden de geschiktheid van hun SSD-schijven op basis van de vereisten die Sony aan de uitbreiding stelt. Zodra deze features gelanceerd worden voor het publiek kun je volgens Seagate en WD ook aan de slag met een WD Black SN850 NVMe SSD met Heatsink van 500GB tot 2TB. Deze schijven voldoen aan de vereisten zoals Sony deze nu stelt. Seagate en Western Digital zijn daarnaast volop bezig met testen van compatibiliteit van andere schijven. De WD Black SSD schrijven zijn te koop vanaf ongeveer 160 euro.
PlayStation-architect Mark Cerny meldt ook dat de WD Black geschikt is voor de PS5. Sterker nog, hij bouwt er een in zijn console:

SSD-uitbreiding momenteel voor bètatesters

Sony meldde eerder al dat bètatesters momenteel toegang hebben tot de optie om het geheugen uit te breiden met een M.2 SSD, waarna games direct op de schijf gedownload kunnen worden en updates voor games direct op de schijf terecht zullen komen. Op basis van deze melding liet Nibel op Twitter al weten dat de Seagate FireCuda 5309 SSD op de PlayStation 5 ondersteund wordt. Deze schijf komt in augustus in verschillende varianten uit, waaronder een 500GB, 1TB, 2TB en 4TB optie. Naast de FireCuda 5309 zijn dus ook de WD Black schijven compatibel.