5 redenen waarom AliExpress zo goedkoop is

Article
zondag, 16 augustus 2020 om 9:00
aliexpress logof1595849698
Het kan soms even duren voor het pakketje uit China binnen is. Dan heb je vaak wel een product dat er goed uit ziet en ook nog eens flink goedkoper is dan in de Nederlandse winkels. Dit zijn vijf redenen waarom AliExpress zo veel goedkoper is en vaak ook gratis verzending heeft.
Veel producten die AliExpress aanbiedt hebben gratis verzending. Zo kun je al toffe mondkapjes voor een goedkoop bedrag bestellen, of een Apple oplaadkabel voor nog geen €10. Doordat de producten flink goedkoper zijn dan in de Nederlandse winkels, wordt het zeker verleidelijk is om toch maar een pakketje uit China te bestellen.

Gratis verzending

Veel producten die AliExpress aanbiedt hebben gratis verzending, terwijl in Nederland al snel € 4,95 verzendkosten bij een bestelling komen. Een van de redenen dat AliExpress gratis of zeer goedkope verzending aanbiedt, is omdat de Chinese overheid post verzendingen subsidieert, waardoor de verzendtarieven nog lager worden. Ook betalen veel Chinese bedrijven een groot bedrag voor bulkverzendingen, waardoor het tarief per pakketje veel goedkoper of zelfs gratis kan worden.

Geen fysieke winkels

AliExpress is een enorme webwinkel. De Chinese webwinkel betaalt dan ook niet voor fysieke winkels en hoeft daarom ook geen winkelpersoneel uit te betalen. Nederlandse winkels moeten wel voor eventuele winkelpanden, personeel en reclame betalen, wat dan vervolgens weer doorberekend wordt naar de klant.
online shoppingf1597240782

Rechtstreeks van de Chinese markt

Veel bedrijven laten hun producten maken in China en krijgen het vervolgens opgestuurd om in de winkels weer te verkopen. AliExpress slaat enkele stappen over en biedt dan ook producten rechtstreeks aan. Hierdoor kunnen ook kleine ondernemers hun zelfgemaakte producten verkopen.

Consumenten bescherming

De consumentenbescherming is niet hetzelfde zoals in de EU, wat dan wel weer voor goedkopere producten zorgt. Wel zijn er een aantal typen producten die afgeraden worden te halen, zoals make-up en voeding. Deze kunnen voor gezondheidsrisico’s zorgen. Het is daarom ook belangrijk om goed de informatie van het product door te nemen voor je deze bestelt. AliExpress probeert wel altijd kwaliteit te waarborgen en heeft dan ook strenge regels. AliExpress biedt ook koperbescherming aan, om te zorgen dat jouw transactie goed verloopt, hier kun je meer over vinden in de gids over koperbescherming op AliExpress zelf.

Namaak producten

Veel merk producten die op AliExpress te zien zijn, zijn namaak producten. Als je dan bijvoorbeeld toch een gloednieuwe iPhone voor maar €200 ziet, kun je die beter laten liggen. Het toestel ziet er dan wellicht uit als een iPhone, maar daar is ook alles mee gezegd. Lees daarom ook vooral de reviews die het product krijgt, zodat je nooit een slechte aankoop doet. Als je echt deals gaat shoppen op AliExpress dan zijn er veel dingen waar je op moet letten. Wij hebben een overzicht gemaakt van alles wat je moet weten over deals shoppen op AliExpress.

Populair Nieuws

Laatste Reacties